Ontspanning en cultuur voor mantelzorgers, doe mee!

Foto: Mantelzorg Roosendaal

Donderdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Hét moment, waarop er extra waardering wordt uitgesproken voor mantelzorgers en zij in het zonnetje worden gezet. Mantelzorg Roosendaal heeft de samenwerking opgezocht met Cultuurhuis Bovendonk en haar gebruikers. Alle mantelzorgers in Roosendaal krijgen de kans om kennis te maken met uiteenlopende culturele en bewegingsactiviteiten die Roosendaal te bieden heeft.

Je bent mantelzorger als je langdurig en onbetaald zorgt voor een naaste. Dit kan een ouder, broer, zus of kind zijn, maar ook een buur, vriend of kennis. Ook als je niet eens heel veel fysieke zorg verleent aan iemand, maar je wel druk maakt om diegene in je omgeving, valt dat onder mantelzorg.

Voor mantelzorgers is het vaak vanzelfsprekend om voor een naaste te zorgen. Toch is mantelzorger zijn niet altijd even makkelijk en kan het veel van iemand vragen. Op de landelijke Dag van de Mantelzorg worden er in heel Nederland activiteiten georganiseerd, om mantelzorgers te bedanken voor hun vrijwillige inzet.

Mantelzorgers zijn helden
Als mantelzorger ben je een echte held, dat mag gezegd worden. Mantelzorgers worden op 10 november dan ook als echte helden ontvangen bij Cultuurhuis Bovendonk. Er worden uiteenlopende workshops georganiseerd om mantelzorgers kennis te laten maken met verschillende culturele en bewegingsactiviteiten, zoals zang, dans, tekenen, fotografie en aquarelleren. Voor mantelzorgers is het belangrijk om regelmatig uit de zorgsituatie te stappen en voor ontspanning te zorgen. Mantelzorg Roosendaal voorziet hierin door zelf activiteiten te organiseren maar ook door mantelzorgers kennis te laten maken met activiteiten om zo vanuit een positieve ervaring zelf aan te sluiten bij een club of vereniging.

Aanmelden
De verschillende activiteiten worden aangeboden via een middag- en een avondprogramma. Mantelzorgers kunnen na aanmelding kosteloos aan het middagprogramma of aan het avondprogramma deelnemen. Kijk op www.mantelzorgroosendaal.nl voor het alle activiteiten en om aan te melden. Er kan tot 20 oktober worden ingeschreven.
Voor vragen of meer informatie bel 0165-750050 of mail naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen