Roosendaal neemt afscheid van PLANgroepen voor budgetbeheer en kredietverstrekking

Foto:

Tot op heden werd schuldhulpverlening (fase 2), budgetbeheer en kredietverstrekking in de De6-gemeenten, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert, uitgevoerd door PLANgroep. De samenwerking met PLANgroep startte per 1 januari 2020 na een aanbestedingsprocedure.

De kwaliteit van de door deze organisatie verzorgde dienstverlening is helaas onvoldoende. Dit bleek onder andere uit vertraging in het opstarten van nieuwe trajecten, lange wachttijden, telefonische onbereikbaarheid en facturen die bleven liggen. De klanten van PLANgroep ondervonden daar in toenemende mate negatieve gevolgen van. De6-gemeenten hebben daarop besloten de samenwerking te beëindigen.

Dossiers overgedragen aan Kredietbank Nederland
Inmiddels hebben de gemeenten PLANgroep in gebreke gesteld en geëist de achterstanden weg te werken én de dienstverlening op het afgesproken niveau te brengen. Nieuwe aanvragen zijn vanaf dat moment al in behandeling genomen door Kredietbank Nederland. PLANgroep is er echter niet in geslaagd om de dienstverlening in orde te brengen. Daarop is besloten de samenwerking te beëindigen. In de visie van De6-gemeenten staat het belang van  de inwoners centraal. De dienstverlening op het gebied van schuldhulpverlening, budgetbeheer en kredietverstrekking dient optimaal te zijn voor onze inwoners. Alle dossiers worden, onder begeleiding van een regisseur van de De6-gemeenten, overgedragen aan de Kredietbank Nederland.

Wethouder Klaar Koenraad: “Dat zoiets gebeuren kan maakt me heel bedroeft. Het is al zwaar om in een schuldhulpverleningstraject te zitten. En wanneer de uitvoering en begeleiding dan niet klopt komt dat extra hard aan. Toen wij signalen kregen dat de service niet in orde was, hebben we direct maatregelen genomen. Uiteindelijk hebben we moeten besluiten afscheid te nemen van PLANgroep. Intussen zorgen we natuurlijk dat de overgang naar Kredietbank Nederland zo soepel mogelijk verloopt. Want onze cliënten hebben in mijn overtuiging recht op de beste begeleiding . “

Langdurige samenwerking vol vertrouwen
De professionele werkwijze van Kredietbank Nederland biedt vertrouwen om de samenwerking nu voor alle cliënten voort te zetten. De6-gemeenten zijn daarom voornemens een langdurige samenwerking aan te gaan met Kredietbank Nederland. Voor de rechtmatige inkoop worden De6-gemeenten begeleid door het Inkoopbureau West-Brabant.

Ondertussen worden de klanten extra begeleid door de lokale schuldhulpverleners vanuit de diverse gemeenten en is door elke gemeente contact openomen met de schuldeisers om de situatie uit te leggen. Dit met het doel om extra stress bij de klanten te voorkomen. Voor de De6-gemeenten staat voorop dat inwoners hier zo min mogelijk last van ondervinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen