50 Jarig IQ Aarmoei-nieke pakt uit!! Gouden Kaai, Gouden Koets, Gouden bolhoed!

Foto: IQAarmoei-nieke

Ze zijn enorm blij op de Kaai. Dat juist nu, net voor het carnavalsweekend, er weer veel meer kan, streelt de mannen in het zwart-wit. Ze maken de Kaai goud, “KAAIGOUD” noemen ze dat zelf, en pakken uit met maar liefst 4 activiteiten de komende dagen. Ze hopen dat velen IQ-vrienden hun 1e activiteiten in hun jubileumjaar mee zullen vieren. En beperkingen of niet, vorig jaar riepen ze het al;’t IQ gaòd aaltij deùr!

In een jaar van een gouden jubileum zochten ze naar creatieve mogelijkheden om dat jubileum met al hun vrienden te kunnen vieren. Mogelijkheden die ze overigens, voor ieders veiligheid, vooral buiten hebben gevonden. En dat nu, om twee voor twaalf, ook nog blijkt dat hun thuiscafé aan de Kaai wél open mag, zal de feestvreugde alleen maar vergroten.

De eerste creatieve oplossing is gevonden in een andere invulling van de jaarlijkse IQ presentatieavond in de Kwakkelkooi. Het gouden IQ-jubileumsausje zullen ze 11⁄2 week lang uitstrooien over de gehele Kade. Een zee van goud zal dit markante deel van Tullepetaonestad feestelijk omtoveren tot “Kaaigoud”. Van 21 februari tot en met dinsdag 1 maart zullen op de Gouwe Kaai, vele versierde etalages en ramen met historische IQ-beelden en attributen alle Tullepetaonen versteld doen staan. Het zal een lust zijn voor ieder Tullepetaons oog, waarvan men op een eigen te kiezen moment kan genieten. De mannen van het IQ melden daarbij nog, dat iedereen zeker ook even tijd moet nemen om hun thuisbasis ‘De Veestallen’ goed te bekijken. Ze roepen niet voor niets, “van gouw ‘uize”.

Dan de uitreiking van de 49e Gouden Bolhoed. Ook deze uitreiking gaat natuurlijk door, want ’t IQ gaòd aaltij deùr. Dit unieke kleinood zal, ook dit jaar, worden uitgereikt aan een Tullepetaon, die naar het idee van het IQ Aarmoei-nieke deze waardering heel erg toekomt. Op zondagmorgen 27 febr. zullen ze op een niet nader te noemen creatieve manier de 49e Gouden Bolhoed uitreiken. Feliciteren en toewuiven van de uitverkorenen is mogelijk déze zelfde zondag ter hoogte van ‘Café de Veestallen’ v.a. ± 13.00 uur, alwaar hun kroegbaas, zéker vanuit zijn “Gouden teek awee luik” alle Tullepetaonen kan voorzien van al wat lekker en gepast is op een zondagmorgen. De ‘staande doorstroom receptie’ is dus buiten gepland, maar met de recente versoepelingen zou het ook binnen zomaar eens gezellig kunnen worden.

Als derde activiteit kondigt het mannengezelschap een puzzeltocht aan over de Gouwe Kaai. Ook van 21 februari tot en met dinsdag 1 maart kan men een historische, maar vooral leutige en ludieke puzzeltocht lopen. Heel eenvoudig: Start bij de Veestallen op de Kaai, lees op de poster opdracht 1 en vervolg. Neem pen en papier mee en stuur uw oplossing uiterlijk 2 maart naar het E-mail adres van het IQ. Er zijn prachtige gouden prijzen te winnen en natuurlijk vooral eeuwige roem. Vooraf kunt u ervoor kiezen om het antwoordformulier te downloaden. Het is te vinden in de agenda op de website van het IQ. www.iqaarmoeinieke.nl/agenda/iq-puzzeltocht

 

Tot slot hebben ze een unieke afsluiting voor elkaar gekregen voor carnavalsdinsdag. In hun gouden jubileumjaar hebben ze naar zeer, zeer lang en veel lobbyen iets onvoorstelbaars voor elkaar gekregen. Op carnavalsdinsdag is er een unieke aanwezigheid op de Roosendaalse Kaai. Een gouden verrassing waar ze niet over hadden durven dromen is inmiddels bevestigd. Ze weten dat ze hiermee historie zullen schrijven, maar niets is voor de mannen van het IQ te gek. De Gouden Koets, hoe toepasselijk tijdens een gouden jubileum op de ‘Gouwe Kaai’, zal 3 uurtjes te bezichtigen zijn in Tullepetaonestad. De mannen zijn enorm verheugd dat het gelukt is, dit unieke koninklijke rijtuig naar de Kaai te halen. De vrienden van het IQ Aarmoei-nieke (herkenbaar aan de Gouden 2022 vrienden- draagspeld) hebben met hun donaties dit unieke moment mogelijk gemaakt en daarom ook voorrang voor een foto zittend in de koets. Maar natuurlijk is iedereen van harte welkom. Bewaking zal aanwezig zijn en ook aan de noodzakelijke verzekering, welke een van de vele voorwaarden van het ministerie was, is gedacht. Dinsdag 1 mrt. van 14:30 tot 17:30 uur zal het, op de Gouwe Kaai, tegenover de Veestallen, te doen zijn. Ook deze middag is een versnapering beschikbaar vanuit De Veestallen.

U ziet het, IQ gaat altijd dur! Zo sluiten de mannen af. Het was een kwestie van de oplossing vinden binnen de mogelijkheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen