‘Wat blijft er over van je toekomst als het verleden genadeloos in je nek hijgt?’

Foto: Kabook uitgeverij

Op 15 april 2022 verschijnt ‘Herstart’, de tweede bloedstollende thriller van Annemarie Snels. 

Annemarie Snels is geboren in Wouw en woont met haar gezin in Roosendaal. Haar thrillerdebuut ‘Waterval’, verscheen in 2020 en werd gelijk genomineerd voor De Bronzen Vleermuis, beste thrillerdebuut van het jaar.  Annemarie Snels is afgestudeerd aan de Academie voor Journalistiek (Tilburg) in de richting Schrijvende Pers. Op dit moment werkt zij als schrijvende communicatiemedewerker bij een communicatieadviesbureau.                                                                                                                                                                                      

Spannend leesplezier

Annemarie Snels is qua schrijfstijl opnieuw ‘gewoon’ bij zichzelf gebleven. “Ik hou niet van trage sfeerbeschrijvingen en ellenlange gemoedstoestanden in boeken. Die houden het verhaal zo op. ‘Waterval’ voldoet helemaal aan alles wat ik zelf belangrijk vind in boeken: spanning, onvoorspelbaarheid en kunnen meeleven met alle karakters. Datzelfde heb ik met ‘Herstart’ ook geprobeerd te doen. Het moet lezers een paar uurtjes spannend leesplezier geven, omdat ze kunnen wegduiken in een wereld waar plotwendingen elkaar snel opvolgen en waarbij je je constant afvraagt: waar gaat dit heen?”

‘Herstart’.

De 35-jarige Maud probeert na de dood van haar man en haar twee kinderen een nieuw leven op te bouwen. Ze is een B&B gestart met de Friese naam Libje! wat zoveel betekent als Leef! Deze B&B ligt op een prachtige locatie aan het water, Keesjes Killeke, in de Brabantse Biesbosch. Maud verheugt zich op een gezellige week met nieuwe gasten. Maar direct na hun aankomst hangt er een gespannen sfeer in de B&B. De geheimen en problemen van de vijf gasten lijken een zorgeloze vakantie in de weg te staan. Als de 11-jarige Fleur, dochter van een van de gasten, verdwijnt, stijgt de spanning nog verder. Maud, de politie en de directe familie proberen te achterhalen wat er met Fleur is gebeurd. De andere B&B’ers doen hun best afleiding te vinden in de prachtige natuur rondom Libje! De sluimerende geheimen laten zich echter niet naar de achtergrond drukken. Ze komen steeds dichter naar de oppervlakte, klaar om de levens van Maud en haar gasten overhoop te gooien. Daardoor merkt niemand de schimmige figuur op, verscholen tussen het riet, die hen scherp in de gaten houdt…

‘Herstart’ wordt uitgegeven door uitgeverij Kabook en is vanaf 15 april 2022 verkrijgbaar.

Op zaterdag 16 april 2022 zal Annemarie Snels aanwezig zijn bij Blz. Roosendaal & Happy Pages, Dijkcentrum 16 in Roosendaal om haar boek voor u te signeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen