Deze week in het zonnetje: superleuke hond Spetter

Spetter is een ongecastreerde reu, geboren op 22-5-2019. Hij is een kruising (schofthoogte +/- 52 cm), vanuit Bosnië naar Nederland gekomen toen hij een maand of 7 oud was.

Hier heeft hij tot nu bij hetzelfde baasje gewoond, waarvan hij eigenlijk altijd alles gemogen heeft. Er werd weinig ingegrepen of gecorrigeerd, waardoor Spetter alleen maar vrijer werd. De komst van nog een hond heeft dat alleen maar versterkt en samen hebben ze uiteindelijk voor zoveel (geluids)overlast gezorgd dat er klachten kwamen uit de buurt en hun baasje min of meer gedwongen afstand van ze heeft gedaan.

Waar de andere hond dingen sloopt en daardoor veel buiten werd gelaten, is Spetter de blaffer. Hij reageert op zo’n beetje alles wat hij hoort, maar niet kan zien. Daarnaast of waarschijnlijk zelfs daardoor, is hij ook regelmatig op zoek naar ontsnappingsmogelijkheden. De kliko kan bijvoorbeeld dus niet te dicht langs de schutting staan. Spetter heeft dus een vrij sterke eigen wil ontwikkeld, ligt ook languit met poten in de lucht op de bank en laat zich soms ook niet meer vertellen dat dat niet mag. Op zich luistert hij redelijk, maar dit zal opnieuw en zeer consequent moeten worden op- en aangepakt. Een cursus of gehoorzaamheidstraining is dan ook zeker aan te raden.

Even alleen zijn kan Spetter prima en hij is ook keurig zindelijk. Met andere honden kan hij op zich heel goed overweg, zolang ze maar onderdaniger zijn dan hij. Hij zoekt absoluut geen ruzie, maar zal ook niet opzij gaan. Omgang met katten is hij niet gewend, het vermoeden is dat hij daar achteraan zal jagen, maar dat is ook afhankelijk van hoe de kat reageert.

Spetter is een super vrolijke, erg energieke en dan ook zeer speelse hond. Omdat hij alles even interessant vindt, is de spanningsboog vaak heel kort. Wij zijn er echter van overtuigd dat met duidelijke sturing en begeleiding hier verandering in gebracht kan worden en hij een stukje rust zal gaan vinden…

Wanneer u op zoek bent naar een erg lieve en leuke hond, beschikt over voldoende tijd en een (goed afgezette) ruime tuin en u een uitdaging niet uit de weg gaat, is Spetter wellicht precies wat u zoekt. Komt u dat snel eens ontdekken?

Meer informatie:

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen