112

Roosendaalse familie runde drugslijn naar Frankrijk

Foto: politie.nl

De politie viel vanmorgen op 24 plekken binnen in Roosendaal, Etten-Leur en Zuid-Spanje. Met deze actie hoopt de politie een al jaren bestaande drugslijn naar Frankrijk te hebben opgerold.

Een Roosendaalse familie zou de lijn voor wiet en hasj runnen. Inmiddels zijn vier leden van deze familie opgepakt. De politie denkt later vandaag zeker nog drie verdachten te kunnen arresteren en sluit verdere aanhoudingen niet uit.

Huiszoekingen

In Etten-Leur zijn invallen gedaan in drie growshops op industrieterrein Vosdonk. In Roosendaal gaat het om meerdere woningen en bedrijfspanden, waaronder een pand aan het Heilig Hartplein. Verder heeft de politie beslag laten leggen op een kapitale villa die met crimineel geld betaald zou zijn.

De familie heeft ook twee huizen in Zuid-Spanje. Ook die zijn doorzocht. Bij de huiszoekingen in Nederland en Spanje zijn drugs, vuurwapens en geld gevonden.

Miljoenenhandel

De invallen van vandaag maken deel uit van een onderzoek naar internationale drugshandel. Volgens een woordvoerder van de politie zijn met de handel miljoenen gemoeid.

De politie werkt samen met de Belastingdienst, de FIOD en de Franse en Spaanse justitie. De Belastingdienst en het Openbaar Ministerie willen beslag leggen op de bezittingen van de Roosendaalse familie. Ook in Spanje wordt geprobeerd beslag te leggen op hun onroerende goederen.

Als de verdachten niet kunnen beschikken over hun crimineel verkregen vermogen, kunnen ze in elk geval niet investeren in nieuwe criminele activiteiten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen