roosendaal.nieuws.nl feliciteert alle Roosendaalse mama’s

Foto: Nicole van Nijnatten

Alle moeders van Roosendaal, gefeliciteerd! Ontbijt op bed, een knutselwerkje, een gedichtje van de kleintjes, een bos bloemen? De meeste kinderen, ook de volwassen, zullen Moederdag niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Loesje MoederdagDe gemeente Roosendaal telt zo’n 11.900 gezinnen met kinderen. Dat is 35% van de huishoudens. In Moerstraten ligt dat percentage een stuk hoger. Daar is precies de helft van de 230 huishoudens een ‘gezin met kinderen’. Ook Tolberg is een wijk met relatief veel (jonge) kinderen. 1 op de 5 inwoners van die wijk is jonger dan 15 jaar.

Misschien is Moederdag wel het meest ‘aanwezig’ als je kinderen nog thuis wonen. Maar ook als ze zijn uitgevlogen, blijf je moeder. En kind blijven we allemaal, al heeft niet iedereen een even goede band met zijn of haar moeder, en is Moederdag misschien wel een heel pijnlijke dag als je je moeder (net) verloren hebt.

Een bloemetje dan maar?

Afgelopen week vroeg Q&A Research & Consultancy 1.500 consumenten naar hun Moederdag-koopgedrag en naar de wensen van de moeders.

Bijna de helft stelt het kopen van een cadeautje uit tot zaterdag. Misschien omdat pas op het laatste moment aan Moederdag gedacht wordt, of misschien omdat je bloemen nu eenmaal niet een week van tevoren gaat halen.

Want bloemen doen het goed. Ruim 1 op de 3 moeders heeft een bloemetje zelfs bovenaan het verlanglijstje staan. Dat komt goed uit, want 48% van de mensen die van plan is iets te gaan kopen kiest voor… een bloemetje.

Na het bloemetje noemen moeders een simpel kaartje (27%), een verzorgingsproduct (24%) of een diner/brunch/high tea (18%).

Goed voor de lokale winkelier

Moederdag zorgt voor een stijging van de gemiddelde winkelomzet van 3 tot 4 procent.

  • Opmerkelijk is dat slechts 19% van de Moederdag-aankopen online gebeurt.

Maar liefst 47% van cadeautjes wordt aangeschaft bij een lokale, zelfstandige winkel (ook hier geldt: een bloemetje online bestellen kan tegenwoordig wel maar wordt niet heel frequent gedaan).

Het gebaar telt

Je moeder blij maken hoeft geen gat te slaan in de begroting. Het blijst worden moeders toch van de knutselwerkjes en gedichtjes.

Ook voor moeders met wat oudere of volwassen kinderen geldt ‘het gebaar’. Het feit dát ze een cadeautje kopen is belangrijker dan wát ze kopen. En dát ze langskomen telt stukken zwaarder dan het cadeautje waar ze mee aankomen.

Dus maak het jezelf niet te moeilijk.

De 2e zondag in de mei,
Vieren we feest en zijn we blij!
Eten we taartjes of gebak,
Moeder doet niets, die houdt haar gemak.

– Barry (en waarschijnlijk héél veel andere kinderen)

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen