17.385 boetes in 6 weken bij trajectcontrole op de A58

Foto: Ivo Posthumus / Flickr cc by-nd-2.0

Volgens Omroep Brabant heeft de trajectcontrole op de A58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom in zes weken tijd 17.385 boetes opgeleverd.

Het gaat om de periode tussen 16 maart en 1 mei. De bron blijkt een vandaag gepubliceerd rapport van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Uit de gegevens kun je verder afleiden dat een kwart van alle verkeersboetes een gevolg is van zulke geautomatiseerde trajectcontroles.

Geen flitsend begin

Het rapport gaat over de eerste vier maanden van 2015, maar de trajectcontrole op de A58 staat pas sinds 16 maart aan.

Het systeem bij Bergen op Zoom kende een niet zo flitsende start: begin 2013 werd de controle na enkele maanden stopgezet omdat de apparatuur niet goed functioneerde. Daarna duurde het tot maart dit jaar voordat er een nieuw systeem is geplaatst.

Acht ton in zes weken

Het ministerie heeft niet bekendgemaakt hoeveel de 17.385 boetes hebben opgeleverd. Kijkend naar de tarieven bij snelheidsovertredingen, wijst een simpel sommetje uit dat de overtredingen meer dan acht ton moeten hebben opgeleverd.

Het gaat hier dus om een periode van zes weken. Het ministerie hoopt dat de nieuwe apparatuur járen mee kan… Het systeem staat 24 uur per dag in beide richtingen aan. Borden langs de weg kondigen de controle aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen