‘Kabouterzithoekje’ van De Heerlijckheijd Nispen vernield

Foto: De Heerlijckheijd Nispen

Bij de waterplas van Nispen stond sinds een paar maanden een kabouterzithoekje. Vandalen hebben de tafel uit de grond gerukt en in het water gegooid.

Marco Schillemans, coördinator van Buurtpreventie Nispen is kwaad. “Het was een prachtige oude stronk die als tafel diende bij de kabouterstoeltjes.” Schillemans denkt niet dat één persoon dit heeft kunnen doen. “Die stronk is behoorlijk groot. Naar mijn idee te groot om in je eentje uit de grond te trekken.”

  • Op de foto de kabouterstoeltjes zonder tafel (links). Die ligt in het water (rechts).

Wandelbankjes

“De waterplas van Nispen, zoals we het meertje noemen, is een prachtig stukje natuur langs de Antwerpseweg”, vertelt Schilemans. “Vrijwilligers van De Heerlijckheijd Nispen hebbben eerder dit jaar een aantal ‘wandelbankjes’ in Nispen geplaatst, en dit kinderhoekje was onderdeel van dat project.”

Buurtpreventie Nispen kan niet geloven dat het werk is van de Nispense jeugd. Schillenmans vertelt: “We hebben prima contact met de jongeren in Nispen. Veel van hen zetten zich in om activiteiten in Nispen op te zetten. Je weet het natuurlijk nooit, maar nee, ik geloof niet dat zij erachter zitten.”

Iets gezien?

Neem contact op met de politie via (0900) 8844, of mail naar [email protected].

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen