Oorzaak dodelijk ongeluk parallelweg A58 niet vast te stellen

Foto: Timon Först / Flickr cc by-nd-2.0

De politie heeft niet kunnen vaststellen wat de oorzaak is geweest van het ongeluk waarbij Tommie Broos (21) en Jordy de Jong (19) omkwamen.

Het ongeluk gebeurde zondag 19 juli op de Roosendaalseweg, een parallelweg van de A58. Naast de twee dodelijke slachtoffers belandde een 20-jarige Roosendaler ernstig gewond in het ziekenhuis. Hij is inmiddels weer thuis.

Reconstructie

De politie heeft uitgebreid sporenonderzoek gedaan, een 3D-model gemaakt van de omgeving en gesproken met getuigen.

De bestuurder was niet in het bezit van het rijbewijs. Op het moment van het ongeluk droeg hij als enige een gordel. De auto reed richting Roosendaal, voerde normale verlichting en is door onbekende oorzaak in de slip geraakt. Of de regen van invloed is geweest, is niet bekend.

De auto is vanaf de rijbaan van de A58 dwars de rechter berm ingegleden. Daarna is hij tegen de boom gegleden. Door de klap zijn motorblok en accu uit de auto weggeslagen. De politie kan niet berekenen wat de snelheid is geweest vlak voor het ongeval.

Geen verdere actie

Het gerucht dat de auto niet verzekerd zou zijn, klopt niet. Het openbaar ministerie heeft besloten verder geen actie te ondernemen. De families zijn geïnformeerd.

Verder in dit dossier:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen