Doodgeschoten Linda van der Giesen had relatie met een Roosendaler

Foto: RIP FB-pagina

Gisteren werd op het parkeerterrein van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk de 28-jarige Linda van der Giesen doodgeschoten. Ze had sinds een maand een relatie met Bas van den Muijsenberg uit Roosendaal.

De politie heeft zonet laten weten dat de verdachte van de schietpartij, John F. uit Zevenbergen, zich vanmiddag vrijwillig heeft gemeld. Deze 37-jarige ex-vriend van Van der Giesen (28) bedreigde haar al een tijdje.

Gisterenmiddag 17.08 uur

De schietpartij vond plaats op de parkeerplaats voor het ziekenhuispersoneel. Van der Giesens eerste dienst na haar vakantie zat er net op.

Hulpdiensten waren snel te plaatse en hebben Van der Giesen nog gereanimeerd. Kort na het schietincident is de verpleegkundige overleden.

Bedreigingen

Al snel wees alles op een gerichte actie, mogelijk door een gewelddadige ex-vriend van Van der Giesen. Vlak voor haar dood deed ze meerdere keren aangifte van bedreiging bij de politie.

Er waren veel problemen tussen de twee nadat het slachtoffer zo’n vier weken geleden de relatie verbrak. Meerdere vrouwen zouden in de loop van de jaren bedreigd zijn door de Zevenbergenaar.

Zoontje

Van der Giesen was moeder van de 4-jarige Jeremy. De vader is niet de ex-vriend die haar bedreigde. Op condoleance.nl kun je een condoleanceregister tekenen voor de doodgeschoten verpleegkundige. Ook is er een speciale Facebook-pagina geopend.

Kennissen schrijven: “Lief klein jongetje dat door zo’n laffe daad zijn mama moet gaan missen. Familie en vrienden en ook de pas in Linda’s leven gekomen nieuwe partner, heel veel sterkte met dit enorme verlies. Het zo onbezorgde leventje van de kleine jongen is in één klap voorbij. Verschrikkelijk gewoon.”

Nieuwe relatie

Die pas in Linda’s leven gekomen nieuwe partner is de Roosendaalse Bas van den Muijsenberg (36). Dat meldt Omroep Brabant.

De twee kenden elkaar een maand of drie. Liefde op het eerste gezicht, aldus Van den Muijsenberg. Een maand geleden koos Van der Giesen definitief voor hem. De laatste tijd sliep hij bij Linda op de bank omdat ze zo bang was voor haar wraakzuchtige ex.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen