Meldpunt gevaarlijke verkeerssituaties: Roosendaal is koploper in West-Brabant

Turborotonde Freijterslaan
Turborotonde Freijterslaan
Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

Twee dagen na het openen van het meldpunt gevaarlijke verkeerssituaties van Omroep Brabant zijn er al ruim duizend meldingen binnengekomen.

Omroep Brabant wil de verkeersonveilige plaatsen in Brabant in kaart brengen. Uiteindelijk komt er een ranglijst en gaat Veilig Verkeer Nederland met omwonenden kijken wat er kan gebeuren om de situatie te verbeteren.

Allerlei problemen

De problemen die gemeld worden, zijn heel divers. Van slecht zicht op een zijweggetje tot een straat waar hardrijders zich uitleven. En van een plek waar de verlichting te wensen overlaat tot een gevaarlijke kruising.

Week van de Verkeersveiligheid

Van 7 tot 11 september is het Week van de Verkeersveiligheid bij Omroep Brabant. In die week maakt Omroep Brabant ook de ranglijst van het meldpunt bekend.

Verkeersveiligheid in Brabant is een probleem: zo is de provincie koploper als het gaat om het aantal verkeersdoden. Daarom was er bijvoorbeeld in juni de actiedag ‘Help Brabant mee op weg naar nul verkeersdoden’.

Gemeente Roosendaal

De meeste meldingen bij Omroep Brabant komen voorlopig uit Tilburg en Eindhoven. In West-Brabant springt de gemeente Roosendaal er duidelijk uit. Er zijn al 26 meldingen binnen over Roosendaal, 1 over Heerle en 1 over Wouw.

Veel mensen klagen over de afritten bij de Woonboulevard aan de Rucphensebaan. Ook de kruising Stationsstraat-Ludwigstraat vindt men gevaarlijk: schooljeugd op scooters scheurt over de Stationsstraat en is voor het verkeer vanuit de Ludwigstraat soms nauwelijks te ontwijken. In de Kroeven zijn de hardrijders op de Kennedylaan de bewoners een doorn in het oog.

Turborotonde

De rotonde op de Freijterslaan levert de meeste klachten op. Men vindt dat met name fietsers erg kwetsbaar zijn. Iemand schrijft: “Automobilisten moeten op van alles tegelijk letten. Er zijn weken dat ik als fietser elke dag vol in de remmen moet.”

Een ander merkt op: “Ergenis! Zit ik in de auto, dan erger ik me aan de fietsers. Zit ik op de fiets, dan erger ik me aan de auto’s. Daar komt bij dat je vanaf de Freijterslaan richting de Kade een stukje tegen het verkeer in moet fietsen.”

Rotondes

Het valt op dat ook over veel andere rotondes – die vrijwel altijd vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid worden aangelegd – veel meldingen binnenkomen.

  • Ken jij zo’n gevaarlijke verkeerssituatie? Laat het weten via het meldpunt. Je kunt er ook stemmen op een situatie die iemand anders al heeft gemeld.

Lees ook:

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen