Fransman opgepakt voor woningoverval in de Amethistdijk in 2012

Foto: Chris Potter / Flickr cc by-2.0

In 2012 pleegde de man een gewapende overval in de Amethistdijk. Maandag hield de Franse politie hem aan voor een verkeersovertreding. Dat deed hem de das om.

De 35-jarige Fransman zal op korte termijn aan Nederland worden overgedragen. Dit meldt het Openbaar Ministerie. De man is veroordeeld tot 5 jaar cel waarvan hij nog 1648 dagen moet uitzitten.

Woningoverval Amethistdijk

De Fransman was drie jaar geleden betrokken bij een gewelddadige woningoverval in de Amethistdijk. Twee bewoners werden gestompt, geslagen met een honkbalknuppel en met een vuurwapen bedreigd toen ze drie inbrekers betrapten.

Toen de politie arriveerde na een 112-melding van de bewoners, waren de overvallers nog in de tuin. De Fransman kon meteen opgepakt worden. Zijn twee handlangers, afkomstig uit Roosendaal, werden na een grote zoekactie aangehouden.

Vrijspraak en veroordeling

De buit bestond uit 71.000 euro en 20 kilo henneptoppen. Door een fout van de officier van justitie tijdens de rechtszaak werd de Fransman vrijgesproken. De verdachte vertrok naar Frankrijk.

Het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep. Eind 2013 werd de man alsnog veroordeeld. Zijn advocaat stapte naar de Hoge Raad om de veroordeling aan te vechten. In maart van dit jaar heeft de Hoge Raad het vonnis definitief gemaakt.

Europees arrestatiebevel

Tegelijk met de veroordeling door de Hoge Raad is een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. Door de verkeersovertreding maandag vlakbij zijn woonplaats Gonesse is de man tegen de lamp gelopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen