Wat was er aan de hand met de Roosendaalse ijsbaan?

Foto: roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0

De ijsbaan lag er gisterenmorgen bij als een pierenbad. De koeling werkte niet meer. In de loop van de middag kon er gelukkig weer geschaatst worden.

Hans van Hoek, voorzitter van Ice World Roosendaal, haalde gisterenavond opgelucht adem: “Het is met een sisser afgelopen. We hebben alleen een schoolklas teleur moeten stellen, maar die kan op een later tijdstip terecht. De curling wedstrijd is gewoon doorgegaan.”

Technische storing

In de nacht van maandag op dinsdag was de koeling uitgevallen. “Dat is domme pech,” aldus Van Hoek. “Maar al snel kwamen de verhalen de wereld in over vernieling, sabotage en het stelen van koelvloeistof. Onzin. Het was niet eens een menselijke fout, maar gewoon een technische storing.”

Overhaaste conclusies

“Mensen trekken nu eenmaal snel conclusies.” En via social media verspreidt ‘nieuws’ zich als een lopend vuurtje. Van Hoek: “Je kent dat wel. De buurman breekt zijn been, maar als dat doorverteld wordt, lijkt de man al op sterven te liggen.”

De voorzitter kijkt uit naar de komende weken. “Het hele jaar kan mooi zijn, maar dit zijn altijd een paar fantastische weken. Al die kinderen op het ijs, prachtig.”

Lees ook:

Dossier: Interviews
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen