Oman: een sprookje uit 1001 nacht!

Foto: The Travel Club / Linda Rens

Eind vorig jaar waande ik me een week lang in een sprookje van 1001 nacht. Ik ben toen samen met collega’s een week door het Sultanaat Oman gereisd, een veilig klein staatje in het Midden-Oosten.

Oman is bekend vanwege de prachtige stranden, de gastvrije bevolking en prachtige bezienswaardigheden uit de tijd van het Osmaanse Rijk.

Je kunt in zeven uur rechtstreeks vliegen naar Oman, maar je kan er bijvoorbeeld ook via een overstap in Dubai komen. De beste reistijd is in onze winter, omdat het in de zomer te heet is. Bezoek bijvoorbeeld de bedoeïenen en ervaar daarna de bijzondere sterrenhemel wanneer je slaapt in de woestijn van Wahibi Sands.

Mooi groen is het in Wadi Bani Khalid, waar je kunt picknicken en afkoelen in het heldere water. Ga ook eens kijken hoe de schildpadden aan land komen om hun eieren te leggen op het strand van Ras al Jinz. Een bezoek aan de Grand Mosque in de hoofdstad Muscat, één van de grootste moskeeën ter wereld, mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Oman.

Voor mij was één van de hoogtepunten van de reis de markt in Nizwa. ’s Ochtends worden daar heel vroeg, eerst de geiten en later de koeien verhandeld. Een bijzondere ervaring om de mannen in traditionele disdasha’s bezig te zien met het aanprijzen en bieden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen