Vakmensen van de toekomst

Foto: Roosendaal on Stage

Inmiddels hebben ruim 200 professionals vanuit ruim 90 bedrijven uit Roosendaal en omgeving zich aangemeld voor Roosendaal On Stage. Veel mensen weten nog hoe moeilijk het was om een beroep te kiezen op jonge leeftijd en vinden de negatieve beeldvorming over het VMBO (en dus ook de leerlingen!) onterecht.

Het merendeel van de VMBO leerlingen heeft zin in de toekomst en droomt over wat hij of zij ooit zal worden. Op 15 februari 2017 is de ontmoeting tussen VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren die hen gaan vertellen over hoe een werkdag eruit ziet. Hiermee worden de jongeren geholpen door de professionals om betere keuzes te maken voor opleiding en beroep. On Stage wil ook het negatieve imago van het VMBO omkeren, want de VMBO leerlingen van vandaag, zijn de vakmensen van de toekomst!

Briefing ondernemers

Roosendaal On Stage organiseert op donderdag 19 januari 2017 om 16.00 uur (inloop) een informatiebijeenkomst met hapje/drankje bij locatie Bovendonk 1 te Roosendaal voor alle deelnemers. Bij deze gelegenheid worden de achtergronden van On Stage toegelicht en de deelnemers worden met praktische informatie voorbereid op hun rol op het Beroepenfeest van 15 februari 2017 en de Doe Dag van 9 maart 2017. U kunt zich hiervoor opgeven per mail aan [email protected]. Het Da Vinci College is gastheer, en de VMBO leerlingen zullen zorgen voor een hapje en drankje. Grote en kleine ondernemingen doen al mee met Roosendaal On Stage zoals o.a. BVR en nog vele andere betrokken ondernemers. Teveel om hier allemaal te noemen, maar op www.roosendaalonstage.nl staat iedereen vermeld. De Vrienden van On Stage (deelnemers die een 1-malige donatie hebben gedaan) hebben hier als dank een speciale vermelding gekregen.

Programma 19 januari 

  • 16.00 uur Inloop en ontvangst
  • 16.30 uur  welkom door projectleider
  • 16.35 uur presentatie On Stage
  • 17.00 uur praktische gang van zaken en best practice
  • 17.30 uur vragen en afsluitende netwerkborrel

Aanmelden

Inmiddels hebben ruim 200 professionals vanuit ruim 90 bedrijven uit Roosendaal en omgeving zich aangemeld voor Roosendaal On Stage. We zoeken nog enthousiaste professionals uit het bedrijfsleven die de VMBO-ers een kans willen geven op een goede oriëntatie van arbeidsmarkt. Met name ICT-ers, kappers, schoonheidsspecialisten, artsen, advocaten en beveiligingsbedrijven worden nog gezocht. Voor de duidelijkheid: deze groep jongeren zoekt (nog) geen baan, maar wil graag meer weten over uw over uw vak. Het argument: ‘wij zoeken geen mensen’ is dus geen beletsel te komen!

Heeft u een mooi beroep, meld u dan meteen aan op www.roosendaalonstage.nl . Want, wie kan beter dan u: de professional zelf, de volgende generatie vakmensen vertellen over hun beroep? Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.roosendaalonstage.nl of neem contact op met de projectleider Selwin Umar.

Geen eendagsvlieg

Dankzij de belangeloze inzet en betrokkenheid van ondernemers uit Roosendaal e.o. is dit de 2 e editie van het succesproject Roosendaal on Stage. In vergelijking met vorig jaar waar ruim 150 professionals uit ruim 70 bedrijven hadden meegedaan staat nu de teller op ruim 200 beroepsbeoefenaren uit ruim 90 bedrijven. Het project houdt in dat vmbo-leerlingen de kans krijgen om tijdens een persoonlijke ontmoeting kennis te maken met het bedrijfsleven en een match te maken met beroepsbeoefenaren om tijdens de Doe Dag te ervaren wat werken bij hen inhoudt en wat er aan mogelijkheden is qua functies opdat ze uiteindelijk een betere profielkeuze kunnen maken. En daardoor voorkomen we uitval op het MBO.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen