Maand mei eet je gezond door We Are Food

Foto:

We Are Food heeft een nieuw concept bedacht om diabetespatiënten beter te informeren over hoe ze lekker en gezond kunnen eten. Ze gaan met een foodtruck door heel Noord-Brabant om mensen met de ziekte nieuwe gerechten te leren en te inspireren. Het is namelijk erg essentieel voor mensen met diabetes 2 om zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten.

Chefkok Robert Danse heeft zelf ook diabetes en weet als geen ander hoe vervelend is om niet alle voedingsmiddelen te mogen benutten. Daarom wil hij als ervaringsdeskundige mensen meer voedzame en gezonde gerechten leren en voedingsadviezen geven.

Lia Bouwmeester, directrice van Diabetes Federatie Nederland, geeft ook aan dat gezonde voeding van groot belang is en dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Daarom staat ze met volle overtuiging achter het project van We Are Food om diabetespatiënten beter te informeren over een gezonde levensstijl.

De vijf initiatiefnemers achter het idee zijn: FoodForCare, CZ, EMTÉ, Maison van den Boer en SIMAC. Een combinatie van food-en gezondheisexperts.

Reacties

article
54306
We Are Food heeft een nieuw concept bedacht om diabetespatiënten beter te informeren over hoe
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/54306/maand-mei-eet-gezond-we-are-food/
2018-04-12T18:36:55+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2018/04/12183604/diabetes.jpg
diabetes
nieuws