Nieuwe huisvesting Rechtbank, OM en de Raad voor de Kinderbescherming

Foto: Jack Janssen fotografie

Veiligheid en zichtbaarheid zijn belangrijke speerpunten voor het nieuwe gerechtsgebouw in Breda waarvan de bouw bijna twee jaar duurde.

Transparantie van de werkzaamheden die men in het gebouw verricht, de diverse faciliteiten en voorzieningen voor zowel rechtzoekenden, overige bezoekers als medewerkers van de drie organisaties staan dan ook hoog in het vaandel bij de toekomstige bewoners van het nieuwe gerechtsgebouw. Bekijk de Fotoserie op Breda Nieuws.

Verhuizing in mei en juni

Het nieuwe gerechtsgebouw huisvest drie gebruikersorganisaties. Op 25 mei verhuist het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant naar het nieuwe gebouw. Gevolgd door Rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda op 1,2 en 3 juni. De Raad voor de Kinderbescherming sluit de verhuisperiode af op 8 juni. De eerste zittingen zijn op dinsdag 5 juni 2018.

Centraal en bereikbaar

Het uitnodigende gerechtsgebouw ligt op loopafstand van het stadscentrum en is goed bereisbaar met het openbaar vervoer. Binnen in het gerechtsgebouw is veel daglicht. Overal in het gebouw is, door onder andere de grote raampartijen, contact met de stad buiten.

Alle openbare voorzieningen van het gerechtsgebouw zijn op de begane grond en de eerste en tweede verdieping. De onderling van elkaar gescheiden werkgebieden van het Openbaar Ministerie, de Raad voor de Kinderbescherming en de rechtbank bevinden zich op verdieping 3 tot en met 14.

Open dag in Breda

Naar verwachting is er veel belangstelling voor het nieuwe gebouw van de rechtbank aan de Stationslaan in Breda.

Daarom organiseert de rechtbank een Open Dag op zaterdag 29 september vanaf 10.00 uur. Bezoekers krijgen onder andere een rondleiding in het openbaar gebied en men kan de zittingszalen bezoeken. Diverse partijen geven uitleg en er is ook aandacht voor jeugdige bezoekers. Overigens heeft de rechtbank in feite elke dag een beetje open dag: de meeste zittingen zijn openbaar en bezoekers kunnen, op vertoon van hun legitimatiebewijs, plaatsnemen op de publieke tribune.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen