Bagiyo is al ruim 20 jaar bezig met zijn passie

Foto: redactie

Bagiyo van der Leemputte is al ruim 20 jaar bezig met zijn passie, namelijk het verzorgen van presentaties van alle aard. Onlangs was hij voor Nieuws.nl actief als interviewer bij De Draai en de Profwielerronde in Etten-Leur.

Het begon allemaal al op school met het opvoeren van toneelstukjes en voice-overwerk bij de lessen Nederlands en Engels. Op het voortgezet onderwijs werd het presentatiebeest dus in hem wakker geschud. Het begon vrij onschuldig allemaal met hobbyachtige taferelen. Vaak krijgt hij de vraag: “Hoe is het eigenlijk allemaal begonnen?” Op school dus!

StadFM 

Het eerste echte verslaggeverwerk werd verricht bij Radio StadFM. Daar werd met een team van presentatoren en verslaggevers radio gemaakt. De studio was gelegen op de eerste verdieping op de Nieuwe Markt en Bagiyo maakte daar zijn publiekelijke debuut door zijn eerste echte blunder te ondergaan. Hij kondigde namelijk een jingle aan in plaats van een plaatje. Het programma ‘Roosendaal Totaal’ werd er gemaakt door voornamelijk jonge reporters met een mini-disc. Allerlei verschillende zaken die te maken hadden met de stad werden behandeld, als buurtbingo’s, evenementen tot politieke aangelegenheden. Het was hem als gegoten om overal in de stad te komen daar waar actuele zaken in radioverslag vastgelegd moesten worden. Soms moest hij zelf de antenne en het geluid opbouwen en goed draaien richting de studio om geruisloze verbindingen te krijgen. Tegenwoordig zou dat natuurlijk niet meer hoeven. Door heel de stad was hij te zien met zijn geheime wapen: de microfoon! Uiteindelijk kreeg hij zijn eigen programma: Tienertoer, maar er werden ook eigen initiatieven getoond als politieke cafés en extra nachtuitzendingen. Dat was een mateloos succes, omdat hij onder anderen de ‘stad’ naar de studio haalde. Inmiddels was deze studio gesitueerd aan de Bovendonk. Daar maakte hij elke woensdag zijn eigen programma waar verenigingen, scoutingclubs, stichtingen en nog veel meer tienerclubs van alle pluimage naar toe kwamen. Het was elke woensdagavond een feest met lekkere muziek en hippe onderwerpen die besproken werden. Hij dacht ook aan het maatschappelijk belang, omdat hij in het onderwijs staat. Hij liet de leerlingen van 3 mavo en 4 mavo kennismaken met het fenomeen radiomaken. De leerlingen mochten zelf de plaatjes aankondigen en de onderwerpen live bespreekbaar maken. De ouders van deze kinderen waren ook de luisteraars op dat moment.

Van radio naar tv

Het is vaak een logische stap die je zet om van het maken van radioprogramma’s naar een nieuwe uitdaging te gaan: tv. Dat gebeurde dan ook. De presentator is ook bekend vanwege de carnavalsoptochten die werden gemaakt voor StadsTV in samenwerking met Omroep Brabant. Dat was een superleuke opdracht. Live tv-maken was een spannende, maar toch ook leuke manier om te laten zien wat je in huis hebt. Vaak stond Bagiyo tussen de mensenmassa in de optocht en bouwclubs om de sfeerimpressies te geven.

Vandaag de dag: De Juiste Presentator 

Nu vele jaren later mag je wel zeggen dat er een doorgewinterde presentator in Roosendaal rondloopt, maar internet ontdekte de Roosendaalse presentator ook. Social media zorgden ervoor dat hij een behoorlijk platform kreeg aan bekendheid door heel Nederland. De aanvragen komen vanuit de meest gekke hoeken via de social media. Hij rijdt vele kilometers door het land in zijn speciaal met een microfoon beplakte auto om verschillende presentatieopdrachten te verzorgen. Dat doet hij met veel passie, plezier en overgave. Het gaat van voice-overopdrachten, bingo’s, gala’s, awards, sporttoernooien, debatten, wedstrijden, festivals, evenementen, mysterieshopperevents, bruiloften, bedrijfsfeesten, haringparty’s, gesprekken en nog veel meer tot aan een conceptontwikkeling voor winkelcentra, bedrijven, afdelingen binnen bedrijven en andere partijen. Deze presentator is veelzijdig en heeft als handelsmerk zijn kleurrijke kostuums met allerlei opdrukken en in verschillende kleuren. Daarin voelt hij zich als een vis in het water. Hierdoor geeft hij zijn presentatie nog meer kleur.

Trainingen en coaching

Het is een mooi bedrijf geworden, met als noemer ‘De Juiste Presentator’, waarbij tegenwoordig ook collega’s worden ingezet van hetzelfde kaliber wegens de drukte. Tegenwoordig is hij ook coach/ trainer en leidt hij ook anderen op om het presentatievak te leren. Mensen van grote bedrijven coacht hij om tijdens een presentatie meer zelfvertrouwen te krijgen. ‘Waarom niet?’ zegt Bagiyo nuchter! We zijn ervoor om elkaar op een hoger niveau te tillen en met zijn achtergrond als leraar is de overdracht van zijn vaardigheden niet te voorkomen.

De feestweek van 750 jaar Roosendaal komt eraan en daar zal hij zeker zijn ‘skills’ als presentator laten zien, maar eerst naar Zuid-Spanje om een mooi en verliefd stel te gaan trouwen. Het is een enerverend en mooi vak waarbij je veel mensen ontmoet op veel verschillende plaatsen. Hij is veel van huis, maar het is dan ook weer bijzonder om thuis te komen bij zijn vrouw en kinderen in zijn eigen stadje Roosendaal!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden