Levende kerststal bij kinderboerderij Minnebeek

Zondag 23 december voor kerstmis presenteerde Kinderboerderij voor de derde keer op een rij een levende kerststal. Het weer zat tegen motregen viel continu omlaag.

Toch een half uur na opening begonnen de eerste bezoekers binnen te komen. Het vooruitzicht van koffie thee en warme alcoholvrije glühwein deed de bezoekers toch warm lopen de levende kerststal te bezoeken.

Binnen was het droog en warm

Kinderen waren bezig diverse stallen uit te ruimen, het mest te verwijderen en de vloer schoon te spuiten. Zo is het een kinderboerderij voor en van kinderen aldus Joyce de Lange beheerster van de kinderboerderij. Deze vaste vrijwillige kinderen weten precies wat ze moeten doen. Maria en Jozef en het kindje Jezus hadden inmiddels versterking gekregen van de kerstman die met flink belgeluid zijn aanwezigheid liet blijken

Binnen was het droog en warm. Diverse kraampjes waren opgezet zodat het fonds van de kinderboerderij nog wat broodnodige centjes kon ophalen. Ook was er een heuse loterij opgezet waarbij de winnaar een verjaardag gratis kon vieren op de kinderboerderij met 6 personen. Men zou ontvangen worden met diverse drankjes en als kers op de taart een rondleiding op de kinderboerderij krijgen. Langzaam druppelde de bezoekers die de motregen trotseerde binnen en werd het toch nog een redelijke succesvolle middag.

Tekst en beeld door Ad Verbiest

Reacties

Cookieinstellingen