Sjors Sportief weer van start in Roosendaal

Foto: Sjors Sportief

Alle kinderen uit het basisonderwijs uit gemeente Roosendaal ontvangen volgende week de 6e editie van het Sjors Sportief boekje.

In dit boekje staan weer enorm veel sportieve kennismakingsactiviteiten bij sportverenigingen waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis mee te maken. Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 2000 kinderen in! De inschrijving start op woensdag 13 februari om 15:00 uur.

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sportdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 13 februari 15.00 uur in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl. Tot die tijd is op deze website is al van alles te beleven.

Voldoende keus voor sportievelingen

Kinderen uit de gemeente Roosendaal kunnen kennismaken met meer dan 50 sportieve activiteiten zoals, badminton, dansen, lasergamen, tafeltennis, paardrijden, fortnite, scouting en tennis. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Het hele schooljaar door kunnen kinderen zich inschrijven voor en deelnemen aan activiteiten.

Gemeentelijk sportbeleid

Kinderen verbinden aan sport is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief is een van de instrumenten die de gemeente Roosendaal hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 50 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie

Reacties

article
58464
Alle kinderen uit het basisonderwijs uit gemeente Roosendaal ontvangen volgende week de 6e editie van
https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/58464/sjors-sportief-weer-van-start-in-roosendaal/
2019-02-04T12:22:11+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/288/2016/02/21142352/Sjors-Sportief-2016.png
nieuws