En de nieuwe burgemeester van Roosendaal is….

Foto: redactie

Direct na aanvang van de raadsvergadering van donderdagavond 6 juni heeft de gemeenteraad besloten om Han van Midden voor te dragen voor het ambt van burgemeester van Roosendaal.

De heer Van Midden (42) is woonachtig in Rotterdam en is momenteel raadsgriffier van de gemeente Rotterdam. Hij woont samen met Susanne (41) en is vader van Esther (9) en Max (6). Zijn hobby’s zijn  koken, fietsen en wintersporten.

Han van Midden zegt in een eerste reactie: “Ik ben enorm trots dat ik ben voorgedragen voor het mooiste ambt van de prachtige gemeente Roosendaal. Het vervult mij met trots dat ik zoveel vertrouwen krijg van de gemeenteraad. Ik kijk er naar uit om de Roosendalers snel te ontmoeten, te spreken en in het hart te sluiten.”

Per 1 oktober begint Van Midden als nieuwe burgemeester nadat dhr Niederer vanaf januari 2011 de functie als burgemeester vervuld heeft. Met de voordracht van Han van Midden door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten. Het streven is om Han van Midden op donderdag 3 oktober a.s. te installeren als burgemeester van de gemeente Roosendaal.

De vertrouwenscommissie heeft de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op 27 februari 2019 vaststelde. In deze profielschets zijn ook de wensen van de Roosendaalse bevolking opgenomen. De belangrijkste basiseigenschappen van de profielschets zijn: integer, onafhankelijk, verbindend, herkenbaar én stressbestendig. Daarnaast moet de nieuwe burgemeester, volgens de profielschets, aanspreekbaar zijn voor iedereen, hij moet trots zijn en dit uitstralen, hij moet herkenbaar, betrokken en aanwezig zijn én hij moet weten wat er speelt in de gemeente. Elf kandidaten hebben op de vacature gereageerd. Met een deel van hen is de vertrouwenscommissie in gesprek gegaan. Na een zorgvuldige afweging leidde dat tot de volgende voordracht van Han van Midden als meest gewenste kandidaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen