Komend weekend de 6e ROOSENDAAL DANST!

Foto: Noortje van Gestel

Beleef de zesde editie van Roosendaal Danst! Jong, oud, profs, amateurs en alle mogelijke dansvormen en –culturen ontmoeten elkaar tijdens een bomvol en gevarieerd
festivalprogramma.

Laat je betoveren door al het danstalent van Roosendaal en ver daarbuiten. Geniet van Roosendaal Danst! Hét festival dat de gemeente in beweging brengt. Dit meerdaags festival in samenwerking met De Kring en CultuurCompaan staat onder artistieke leiding van Jacques van Meel. Artist-in-residence Willy Heramus (Indonesië) is dit jaar onze nieuwe ambassadeur voor de dansgemeente Roosendaal.

Titel van deze festivaleditie: ‘Welkom aan MBO-dansstudenten’

In aanloop naar het festival organiseerde Roosendaal Danst! in samenwerking met Will Heramus een bijzonder project ‘Dans in de Natuur’. Van de tuinen van St. Elisabeth voor onze senioren met professionele dansers uit Roosendaal en Indonesië, naar de prachtige natuurgebieden van Visdonk en Wouwse Plantage. Karakteristiek voor het festival is dat DANS zichtbaar is in zowel De Kring als in onze boeiende binnenstad in De Roselaar, op de Nieuwe Markt, Passage, Raadhuistraat en Markt. Dans in speciale omgevingen geeft bijzondere ervaringen voor bezoekers en winkelend publiek.

Op vrijdagavond 27 september opent de wethouder van cultuur Toine Theunis het festivalweekend aan het begin van een dansvoorstelling in De Kring. Op deze avond is te zien de première van de solochoreografie ‘INFINITY, the Loop’, ontwikkeld en gedanst door Willy Heramus, i.s.m. choreografiecoach Jacques van Meel. Tijdens deze avond vindt ook de try-out van het duet ‘Lost in Transformation’ plaats, door het professioneel Roosendaals Dansgezelschap ‘Particles’ o.l.v. Nishant Bhola.

Op zaterdagochtend zijn er internationale dansworkshops in De Kring door Willy Heramus en Marlise McCormick uit Canada. Marlise is wereldwijd bekend vanwege haar werk voor Cirque du Soleil en de Openingsshow van de Olympische Winterspelen in Canada. Op zaterdagmiddag en –avond zijn er twee bomvolle voorstellingen met honderden amateurdansers die samen De Kring op stelten zetten met hun enthousiasme voor dans. MBO-studenten en Willy Heramus zijn in deze beide voorstellingen onze speciale gasten.

Op 29 september organiseren we in de Kring weer ‘De Dansprijs Roosendaal Danst!’ Dit is een danscompetitie, maar ook een educatieve happening waarin een deskundige jury alle danspresentaties zal beoordelen en van positief advies voorzien. Dit jaar kunnen kinderen/jongeren van 6-16 jaar aan De Dansprijs deelnemen. Jury bestaat uit: Marcia Smeding (voorzitter), Marlise McCormick en Elise Wassing. Naast een geldprijs krijgt de winnaar een plaquette met de dansfoto van Noor van Gestel.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden