Werkzaamheden bij de Kloosterweg in Nispen

Foto:

Waterschap Brabantse Delta start op maandag 7 oktober met werkzaamheden bij de Kloosterweg in Nispen om wateroverlast in de toekomst te beperken.

Wateroverlast ontstaat bij hevige regenbuien. Door de klimaatverandering nemen dit soort buien alleen maar toe. Daarom gaat het waterschap een waterberging aanleggen. De werkzaamheden duren tot eind dit jaar. Door de werkzaamheden zal het bestemmingsverkeer en het fietsverkeer van de Kloosterweg hinder ondervinden. Waterschap Brabantse Delta vraagt begrip voor de mogelijke overlast.

Maatregelen

Het waterschap gaat een waterberging met een inhoud van 2.800 m3 (ter grootte van een olympisch zwembad) aanleggen in Nispen. Bij hevige regenval vult de berging zich met water. Na een regenbui loopt de berging langzaam leeg in de sloot die naast de Kloosterweg ligt. Alleen tijdens hevige buien is de berging gevuld met water. Anders staat hij droog.

Om het water uit de berging gelijkmatig naar de sloot af te kunnen voeren wordt een nieuwe stuw aangelegd. De oevers van de sloot worden gemaaid en de sloot hersteld. Om het waterbergingsgebied voor beheer en onderhoud te kunnen bereiken legt het waterschap een dam met duiker aan bij de Kloosterweg. Binnen dit project heeft het waterschap speciale aandacht voor de fauna. Zo wordt de waterberging ingezaaid met een speciaal bloemenmengsel dat aantrekkelijk is voor bijen.

Aanleiding

Bij hevige regenval komt er in korte tijd een grote hoeveelheid water in de sloot aan de Kloosterweg in Nispen. De aangrenzende sloten in de Kloosterstraat en de Grensstraat kunnen die hoeveelheid water niet aan, waardoor er wateroverlast in de vorm van water op straat optreedt in de Grensstraat in Essen (Belgiƫ).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden