“Ook het terraspubliek zal zich moeten aanpassen aan de nieuwe situatie.”

Foto: Pixabay publiek domein

De gemeente Roosendaal heeft deze week een plan vastgesteld voor de 1,5-meter-exploitatie van terrassen vanaf 1 juni. Eén ander binnen de richtlijnen van de overheid, binnen die van het RIVM en binnen de noodverordening die geldt tijdens de coronamaatregelen.

Daarbij krijgen bestaande horecaondernemers de mogelijkheid om -onder voorwaarden- tijdelijk meer terrasruimte te gebruiken.

Overleg over de Oude Markt

“In overleg met handhaving denken we dat we een goed kader hebben gemaakt om de horeca-ondernemers tijdelijk extra ruimte te bieden tijdens de opstart van hun bedrijven na de verplichte sluiting van twee en een halve maand,” aldus economie-wethouder Cees Lok. “We vragen de ondernemers om gezamenlijk plannen te maken per horecagebied in de gemeente. Daarvoor zal op de Oude Markt in Roosendaal meer overleg nodig zijn dan bijvoorbeeld in Nispen, maar ik ga ervan uit dat onze ondernemers daar onderling uitkomen. Ook het terraspubliek zal zich moeten aanpassen aan de nieuwe situatie. Maar ook daar reken ik op begrip en medewerking richting de ondernemers en mede-terrasbezoekers.”

Tijdelijke maatregelen

De nu genomen maatregelen zijn tijdelijk, en gelden zolang als bijvoorbeeld de maatregelen van de overheid, het RIVM of de corona-noodverordening het toelaten. Als het goed gaat, dan kunnen later in het jaar verdere versoepelingen worden doorgevoerd. Het volledige beleidskader is te belijken op de corona-website van de gemeente, onder het kopje ‘informatie voor ondernemers’.

Belangrijkste voorwaarden:

De belangrijkste punten uit het tijdelijke beleidskader zijn:

  • Horeca ondernemers krijgen de mogelijkheid om hun terrassen tijdelijk te vergroten.
  • Het is mogelijk om een solitair gelegen terras te gaan gebruiken.
  • Het plaatsen van een buitentap op het terras is toegestaan.
  • Glaswerk op het tijdelijke terras is toegestaan tot 0.00 uur.
  • Verruiming van terrassen is maatwerk.
  • Men moet zich houden aan RIVM-richtlijnen om coronabesmetting te voorkomen, aan de voorschriften in de noodverordening (van veiligheidsregio/gemeente) en aan de protocollen van Koninklijke Horeca Nederland.
  • Bereikbaarheid voor hulpdiensten dient te allen tijde gegarandeerd te zijn.
  • Op de uitbreiding van het horeca terras mag geen muziek ten gehore worden gebracht.

De gemeente Roosendaal vraagt horecaondernemers of samenwerkende horecaondernemers, die gebruik willen maken van de mogelijkheid om hun terras te vergroten, om dat tijdig door te geven. Bij voorkeur vóór 26 mei, met een korte toelichting van de plannen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen