Eerste lichting zorgstudenten KOERZ geslaagd

Foto: Groenhuyzen

Dinsdag 22 september 2020 was een feestelijke dag voor Groenhuysen. De eerste groep KOERZ-studenten ontving het diploma verzorgende IG/MZ in de Kapel van Regionaal Behandelcentrum Wiekendael in Roosendaal.

KOERZ staat voor Kies Omscholing en Ervaring Richting Zorg. Deelnemers krijgen in anderhalf jaar tijd een opleiding op maat tot verzorgende (mbo-niveau drie). Kennis en ervaring in de zorg zijn niet nodig. De deelnemers zijn mensen met de nodige levenservaring, die vaak als mantelzorger al in aanraking kwamen met de zorg. Zij volgen een traject dat werken en leren combineert: 24 uur werken bij een centrum voor Wonen & Zorg onder professionele begeleiding en één volledige dag waarop ze (gezamenlijk) aan opdrachten werken.

Van bloemiste naar verzorgende

De achtergrond van KOERZ-studenten is divers. Zo werkte studenten uit de eerste groep voorheen als slager, bloemiste, taxichauffeur of winkelbediende. Scholingsinstituut Gloudemans & Dilven verzorgde de opleidingsdagen op een centrale locatie van Groenhuysen.

In november 2018 startte een groep van acht studenten met het scholingstraject. Daarvan hebben zes studenten het diploma in anderhalf jaar behaald. Met recht een succes te noemen, zeker omdat de eerste groep de pioniers waren van het nieuwe scholingsprogramma.

Vanwege de regels betreffende corona hebben we ervoor gekozen om de officiële uitreiking 4 maanden na de daadwerkelijke diplomeringsdatum te organiseren. Onze studenten wilden ook graag mensen betrekken bij de diploma uitreiking die hen gedurende de opleiding veel gesteund hebben zoals familie, werkbegeleiders en praktijkopleiders.

Het was een feestelijke happening waarin werd teruggekeken naar bijzondere momenten in de opleiding, zowel in het leslokaal als in de praktijk. Een van de geslaagden vertelde ‘Dankzij KOERZ kan ik mijn ontwikkeling voortzetten in de zorg’.

Inmiddels zijn er vier KOERZ groepen aan de slag met de opleiding en worden er ook weer nieuwe groepen gestart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen