Lever uw kerstboom in en maak kans op mooie prijzen

Foto: Pexels

Op zaterdag 9 januari is er weer de jaarlijkse kerstbomeninzamelingsactie. Dankzij deze actie zijn er de laatste jaren vrijwel geen rondslingerende kerstbomen meer. Wie meedoet, maakt bovendien kans op mooie prijzen. In verband met de nieuwe coronamaatregelen gaat de inzameling wel anders dan normaal.

De actie is een initiatief van de gemeente Roosendaal en Saver. Ingeleverde kerstbomen worden tot compost verwerkt. Compost geeft voedingstoffen voor de grond, verbetert de bodemstructuur en houdt het bodemleven gezond.

Hoe werkt het?

Zaterdag 9 januari 2021 kunnen inwoners hun kerstboom (zonder pot/plastic zak) inleveren bij één van de 14 inzamellocaties. In verband met de coronamaatregelen zijn de medewerkers van Saver hier niet bij aanwezig. Inwoners die mee willen doen aan de winactie, maken een foto van hun trip naar de locatie. De kerstboom moet natuurlijk op de foto staan. Deze foto sturen ze in via het webformulier op de website www.rsdaandebak.nl/kerstbomen. De prijzen worden dit jaar verloot onder alle deelnemers van de inzamellocaties samen. Inwoners kunnen hun foto tot en met donderdag 14 januari insturen. Ieder huishouden kan één keer meedoen. Naast deze actie is er voor iedereen de mogelijkheid om mee te doen aan de ‘kerstbomenquiz’ die ook op de website staat. De prijzen die inwoners dit jaar kunnen winnen zijn portable speakers, een iPad en een Chromebook. De prijzen dienen als stimulans voor inwoners om hun kerstboom netjes in te leveren.

Inleveren van de kerstboom

Om de bezoekmomenten aan de inzamellocaties zoveel mogelijk te spreiden zijn de tijdvakken vergroot. Inwoners kunnen op iedere inzamellocatie terecht van 9.00 uur tot 14.00 uur. De locaties zijn met rood-wit lint gemarkeerd. De lijst met inzamellocaties staat ook op de website www.rsdaandebak.nl/kerstbomen. Houd u aan de coronamaatregelen.

Lever uw boom in bij één van de veertien inzamellocaties, maar doe dit verstandig. Vermijd drukte en houd altijd 1,5 meter afstand van anderen. Is het druk? Kom dan op een ander tijdstip terug, of wacht even tot u genoeg ruimte hebt om de 1,5 meter van anderen te kunnen hanteren. Leg de boom met maximaal 2 personen in het gemarkeerde stuk. Zo voorkomen we dat het onnodig druk wordt. Maak de foto t.b.v. de wedstrijd vóór u van huis vertrekt, of onderweg naar de locatie, en doe dit niet op de locatie zelf.

Alternatief: Grondstoffencentrum

Bomen inleveren kan ook bij het grondstoffencentrum. Dit is geen officieel inleverpunt voor de actie.

Prijsuitreiking en info

Woensdag 27 januari 2021 is de prijsuitreiking. Winnaars krijgen vooraf telefonisch bericht. Hoe de uitreiking plaats zal vinden, maken we later bekend. Voor meer informatie over de kerstbomenactie én voor het meedoen aan de kerstbomenquiz gaat u naar www.rsdaandebak.nl/kerstbomen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden