Positieve testen voor coronavirus in Roosendaal dalen naar 38

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het RIVM heeft woensdag nieuwe cijfers over positieve testen voor het coronavirus naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat in de gemeente Roosendaal 38 nieuwe besmettingen gemeld zijn. Dat is een lager cijfer dan een week eerder, terwijl landelijk volgens het RIVM nog lang niet goed gaat.

Op en neer, nog altijd veel positieve testen
Uit de cijfers die het RIVM heeft gedeeld, blijkt dat het gemiddeld aantal gemelde coronagevallen in de afgelopen week op en neer ging. Van 76,4 op 16 december, terwijl vandaag 49,2 positieve besmettingen werden gemeld. Kijkend naar de cijfers van de afgelopen maand, blijft dat aantal hoog. Het aantal gemelde positieve testen wordt per 100.000 inwoners geteld, met de kans dat niet iedereen met klachten zich laat testen. Daardoor ligt het werkelijke aantal besmette personen waarschijnlijk hoger dan wat hier genoemd wordt.

‘Alle signalen op rood’
Volgens het RIVM staan landelijk ‘alle signalen op rood’. In de week van 16 tot en met 22 december is het aantal meldingen van mensen met een positieve corona testuitslag toegenomen tot 82.340 meldingen. Het percentage mensen dat positief testte steeg naar 13,6 procent. Mede om die reden is Nederland in lockdown tot in ieder geval 19 januari.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden