Positieve testen voor coronavirus in Roosendaal dalen naar 13

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het RIVM heeft woensdag nieuwe cijfers over positieve testen voor het coronavirus naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat in de gemeente Roosendaal 13 nieuwe besmettingen gemeld zijn. Dat is een lager cijfer dan een week eerder.

Stijging
Uit de cijfers die het RIVM heeft gedeeld, blijkt dat het gemiddeld aantal gemelde coronagevallen sinds afgelopen week weer daalt. Van 25,9 gemelde positieve testen op 7 januari naar 16,8 vandaag. Het aantal gemelde positieve testen wordt per 100.000 inwoners geteld, met de kans dat niet iedereen met klachten zich laat testen. Daardoor ligt het werkelijke aantal besmette personen waarschijnlijk hoger dan wat hier genoemd wordt.

Landelijke cijfers dalen
Voor de tweede week op rij is het aantal coronameldingen volgens het RIVM iets gedaald. Het percentage mensen met een positieve coronatestuitslag daalde licht. Het aantal nieuwe ziekenhuis- en IC-opnames lag lager dan de week daarvoor. Ook werden er minder nieuwe verpleeghuizen met coronabesmettingen gemeld. De dalende cijfers zijn een eerste effect van de lockdown die op 15 december inging. Desondanks zag het kabinet zich dinsdag genoodzaakt de lockdown te verlengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen