Kruising Bordeaux Dog x Rednose Bully in de spotlight (video)

Doekie is een kruising Bordeaux Dog x Rednose Bully (schofthoogte +/- 56 cm), een gecastreerde reu van 1-5-2015. Deze knapperd is een heel vrolijke en erg vriendelijke hond, die bruist van de energie en ook heel graag buiten is.

Rennen, spelen, ravotten, alles is even leuk. Maar het allerliefst speelt hij met zijn baasje, apporteren van balletjes en takken vindt Doekie dan ook erg leuk om te doen, zelfs in het water. Ondanks dat hij nooit cursussen heeft gevolgd, luistert Doekie prima. Wel durft hij je soms uit te proberen, niet in kwade zin, maar een beetje overwicht heeft hij wel echt nodig en hij is dan ook geen ‘beginnershond’. Wanneer Doekie wat energie kwijt is, komt hij graag bij je voor de nodige kusjes en knuffels. Hij houdt dus op alle manieren ontzettend van aandacht en hij zou je het liefst de hele dag bezig houden. Desondanks kan hij prima even alleen thuis blijven, is hij ook zindelijk en goed waaks. Doekie vindt autorijden wat spannend, maar wanneer het richting het bos of het water is voor een fijne wandeling, is hij dit al weer snel vergeten. Na een zeer enthousiast begin, loopt hij netjes mee aan de riem. Wel is het altijd opletten, Doekie is heel snel afgeleid, ziet dingen eerder dan wij en kan daarbij ontzettend sterk zijn. Katten vormen absoluut geen match met Doekie en ook de meeste soortgenootjes niet, al heeft hij met teefjes wel minder moeite. De welbekende klik moet er zijn. Verder is deze lieverd ook een echte lekkerbek en voor een smakelijk snoepje heeft hij graag een pootje over…

Kortom, een super leuke en lieve hond, waar zijn nieuwe baasje echt een trouwe vriend aan zal hebben. ‘Waarom zit Doekie dan in het asiel?’, horen we u denken. Zijn ‘valkuil’ en tevens de reden van afstand, is dat Doekie zich erg hecht aan één persoon binnen het gezin, ontzettend trouw daarnaar is en die persoon ook wil beschermen. Na enkele maanden is hij de man in huis als een soort vreemde gaan zien, omdat hij overdag werkt en de vrouw en kinderen nagenoeg altijd thuis waren. Doekie ging eigenlijk tussen de man en het gezin staan en dit heeft zich langzaam onopgemerkt opgebouwd tot het moment dat hij is uitgevallen naar de man. Belangrijk te melden is dat hij absoluut nooit gebeten heeft, maar het was dermate intimiderend dat het beter was voor zowel het gezin als Doekie om deze situatie te stoppen.

Doekie is op zoek naar een baasje, die veel tijd met hem kan doorbrengen. Hoe meer, hoe liever. Iemand die er graag met hem op uit gaat en ook letterlijk stevig in de schoenen staat. Bij voorkeur woont deze persoon alleen, in een rustige omgeving en met een lekker grote tuin, waar Doekie naar hartenlust kan ravotten. Buitenaf of landelijk zou helemaal ideaal zijn! Bent of kent u dit baasje? Kom dan snel eens kennis maken met deze ontzettend leuke hond!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden