Stadsvrachtwagen rijdt rond met slogan Bravis en leerwerkbedrijf WVS

Foto: Bravis Ziekenhuis & WVS

Een nieuwe stadsvrachtwagen van het Bravis ziekenhuis en leerwerkbedrijf WVS, rijdt sinds een paar weken rond met de slogan “Samen word je beter’. Deze past niet alleen bij de zorg die het ziekenhuis biedt, maar sluit ook perfect aan bij de intensieve samenwerking tussen WVS en het Bravis ziekenhuis. Vaste chauffeur Tonnie gaat er de komende tijd mee rondrijden tussen de Bravis-locaties in Roosendaal en Bergen op Zoom.

Gezondheidszorg versterken
“Samen versterken we de gezondheidszorg én bieden we kansen op de arbeidsmarkt. Echt iets om trots op te zijn”, vertelt WVS-accountmanager Jeroen Brouwers. Ook chauffeur Tonnie is één van zijn WVS-collega’s, die ingezet wordt in het Bravis ziekenhuis. Al anderhalf jaar lang is hij het vertrouwde gezicht dat met zijn bus goederen – variërend van medische apparatuur, labmateriaal en OK-instrumenten, tot niet medisch materiaal en soms zelfs kleine meubels – tussen de Bravis-locaties in Roosendaal en Bergen op Zoom vervoert. Hij vertrekt ieder half uur met een nieuwe vracht, maakt twaalf ritten op een dag en doet dat wel vijf dagen per week met veel plezier: “Ik vind mijn werk op de stadsvrachtwagen heel leuk. Ik krijg ook veel vrijheid en ik zie tijdens het laden en lossen veel collega’s.”

Klein project
Wat vijf jaar geleden begon als een klein project van een paar maanden, is uitgegroeid tot een intensieve samenwerking tussen Bravis en WVS. “Deze samenwerking heeft ons veel gebracht” vertelt Mark Sijstermans, teamleider logistieke diensten bij het Bravis-ziekenhuis. “Zo hebben we dankzij de inzet van de WVS-medewerkers onze logistieke dienstverlening flink kunnen uitbreiden. Hierdoor is de verbinding met de afdelingen ook een stuk sterker. Waar een logistieke medewerker voorheen maar een keer op een afdeling kwam, zijn ze daar nu vrijwel dagelijks te vinden. Ze zijn een vertrouwd gezicht en aanspreekpunt voor de afdeling.”

“Medewerkers groeien”
Op dit moment werken er 16 medewerkers van WVS bij het Bravis ziekenhuis, verdeeld over de keuken, de logistieke dienstverlening en de technische dienst. Daarnaast rijden er ook nog drie medewerkers van de Business Post van WVS voor het ziekenhuis in de regio. “Fijn dat Bravis deze mensen een kans geeft om te ontplooien. Zo komen onze medewerkers dichterbij de arbeidsmarkt te staan”, vindt Esther van der Horst, leidinggevende bij WVS. Ook zij is dagelijks in het Bravis ziekenhuis te vinden. Zij kijkt samen met Mark naar de mogelijkheden van de WVS-medewerkers en begeleidt hen in het ziekenhuis waar dat nodig is. “We kijken echt naar wat onze medewerkers kunnen en wat ze leuk vinden. Op basis daarvan delen we ze in op een afdeling.” Mark ziet dat dit vruchten afwerpt: “We hebben medewerkers echt zien groeien.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden