Roosendaal Danst! in Stadsoevers

Foto: Roosendaal Danst!

Roosendaal Danst! voert op 4 juli een speciale voorstelling op in de nieuwe wijk Stadsoevers. In Connection is een vervolg op Exploring the Grey, die eerder door de groep werd opgevoerd in 2019. Het publiek wordt meegenomen voor een wandeling vanaf pop-up bar Spot door het nieuwe stuk stad en het Vlietpark. Tussen de Passerelle en de Wipwei maken diverse dansacts verbinding met de ontwikkelingen in Stadsoevers.

“Gelukkig zijn er binnen de coronamaatregelen weer mogelijkheden”, benadrukt artistiek leider Jacques van Meel van Roosendaal Danst! “We hebben er lang naar uitgezien, het culturele leven komt weer in beweging, en dit locatieproject, letterlijk en figuurlijk een kleurrijk gebeuren, is daar een heel mooi voorbeeld van.”

Locatieproject waarbij verbinding centraal staat
Professionele dansers (waaronder Tomas Ntamashimikiro, Martijn Weber, Melany van der Steen, Miranda Brand) werken samen studenten van MBO-dans Roosendaal, HBO-dans van Fontys en gevorderde dansamateurs. Jacques van Meel componeerde samen met choreograaf Gerard Mosterd dit locatieproject waarbij verbinding centraal staat. Stadsoevers heeft directe verbindingen met het station via de Passerelle, met de binnenstad via de Kade en met de aangrenzende wijk De Westrand. De dansacts zijn divers en maken verbinding met deze plekken, het verleden en heden.

Langs allerlei plekken in Stadsoevers
Het publiek wordt meegenomen langs allerlei plekken in Stadsoevers om van ze nieuwe wijk, waarin water, natuur, historie en authenticiteit en verbinding en ontspanning belangrijk zijn voor toekomstige bewoners en bezoekers.  De voorstelling start op en rond de Passerelle. Daarna richting The Loods, icoon van de urban beeldcultuur.  Urban kunst speelt zich vaak af op het snijvlak van oude en nieuwe leefgebieden. De kunst en dans omarmt de uitingsvormen van het Urban-gedachtegoed.

Meewandelen
Wie zin heeft om een uurtje mee te wandelen en kennis te maken met dans in Stadsoevers, is welkom op zondag 4 juli tussen 13.15 en 13.45 uur bij de pop-up bar Spot. De wandeling start om 14.00 uur.

Stuur vooraf een mail naar [email protected] met vermelding van het aantal personen. De aanmelders worden ingedeeld in kleine groepen, om rekening te kunnen houden met de anderhalve meter afstand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen