Deze week in de spotlight: Duo Bonnie en Clyde

Bonnie en Clyde zijn 2 vrolijke hondjes, die wegens het overlijden van hun baasje bij ons zijn binnengebracht. Omdat dit niet altijd via familie of bekenden verloopt, weten we soms vrij weinig of zelfs niks van de diertjes en dat is hier helaas ook het geval. Zelfs de eigenlijke namen zijn onbekend.

Bonnie is de wit-zwarte Chihuahua, een ongesteriliseerd teefje en Clyde is een bruin-zwarte kruising (Chihuahua?), een ietwat ruwharige gecastreerde reu. Beide worden door de dierenarts op een jaar of 9 geschat.

Wat wel duidelijk is, is dat Bonnie en Clyde echt een stel zijn. Ze zijn erg aan elkaar gehecht en dat is ook waarom we ze samen willen herplaatsen. In het begin moesten ze even ‘ontdooien’, wat natuurlijk heel logisch is, maar inmiddels zijn zowel Bonnie als Clyde aardig op hun gemak en worden ze met de dag brutaler (in positieve zin).

Beide zijn heel enthousiast en vriendelijk, naar iedereen en zijn dan ook graag in je buurt. Ze genieten van de aandacht en het aanhalen, al kunnen ze soms nog wat verlegen reageren, zeker naar ‘vreemden’ (medewerkers die ze niet dagelijks zien). Hoewel het dus echt gissen is naar hoe en wat, doet de lengte van de nagels en het ietwat terughoudende karakter vermoeden dat ze weinig buiten kwamen en veel enkel met hun baasje optrokken. Ook het feit dat ze niet helemaal zindelijk zijn, bevestigt dat een beetje. Wij werken hier aan met ze en weten haast zeker dat wanneer ze straks een vast ritme hebben, ze keurig zindelijk zullen zijn.

Bonnie en Clyde kunnen op zich prima even alleen zijn, maar liever niet te lang natuurlijk. Waaks kun je het waarschijnlijk niet noemen, maar ze zijn zeker wel alert op vreemde geluiden. Luisteren is nog iets om wat aan te werken, ze zijn wat dat betreft erg nieuwsgierig naar alles en daardoor snel afgeleid, maar met wat lekkers heb je hun volle aandacht. Bonnie en Clyde hebben recent een zeer nodige gebitssanering gehad, missen nu beide behoorlijk wat tanden, maar weten nog steeds goed raad met snoepjes…

Heeft u een fijn plek voor dit vrolijke stel en heeft u ook voldoende tijd om de puntjes weer even op de i te zetten? Maar vooral, geeft u ze de tijd om alle gebeurtenissen van de laatste tijd op eigen tempo te verwerken? Dan nodigen Bonnie en Clyde u bij deze van harte uit eens kennis te komen maken!

Meer informatie:
Tel. nr: 0167-532627
email: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen