In het centrum van Roosendaal komen 171 woningen

Foto: Gemeente Roosendaal

Het leegstaande gebouw van V&D wordt getransformeerd tot een mooi, speels ontworpen woongebouw met diverse dakhoogtes en verschillende soorten woningen. Dit in het oog springende project in het centrum van Roosendaal, wordt gerealiseerd door Syntrus Achmea Real Estate & Finance, in opdracht van PME pensioenfonds.

Op 16 februari  is met de gemeente Roosendaal een overeenkomst gesloten waarmee deze ontwikkeling definitief is vastgelegd. (Anterieure overeenkomst)

In het centrum van Roosendaal kwam het voormalige V&D gebouw al enige tijd geleden leeg. Dit moment bood daarmee de gelegenheid om constructief na te denken over de toekomstige invulling van deze locatie. Ook in de visie-ontwikkeling van dat moment  waar ‘wonen in het centrum’  een steeds belangrijker rol speelt. In opdracht van PME pensioenfonds is door Syntrus Achmea Real Estate & Finance in de afgelopen periode een plan ontwikkeld dat recht doet aan de gewenste stedenbouwkundige kwaliteit van het centrum. Maar ook aan de gewenste diversiteit van woningen in een betaalbaar woonsegment. Naast 1000 m2 commerciële ruimte op de begane grond en drie woon/werkwoningen, komen er 171 huurwoningen waaronder 43 levensloopbestendige woningen, een daktuin, 34 parkeerplaatsen en een fietsenstalling.

Duurzaamheid staat voorop. Het gebouw wordt in houtbouw gerealiseerd. Houten materiaal dat  zowel veilig, makkelijk te verwerken als duurzaam, is vormt het bouwmateriaal van de woongebouwen. Het geheel krijgt naast dit materiaalgebruik een groene invulling op bijvoorbeeld de dakterrassen voor de bewoners. Het wordt een gebouw met een warme en sfeervolle uitstraling.

Wethouder Cees Lok: “Deze fraaie invulling van de Dr Brabersstraat en hoek Roselaarplein, is voor de gemeente een mijlpaal. Het past uitstekend in de gemeentelijke visie op het Centrum. En hiermee wordt ook al een deel van de verduurzaming van het centrum gerealiseerd.  We zijn blij dat partijen als PME pensioenfonds en Syntrus Achmea een sterke visie hebben op duurzaamheid en leefbaarheid. En daarom past deze afspraak prima op de toekomstvisie die Roosendaal heeft.”

Arthur van de Wal, directievoorzitter van Syntrus Achmea: “Als vermogensbeheerder beleggen wij met betekenis. Duurzaamheid is voor ons dan ook een voorwaarde voor het ontwikkelen van toekomstbestendige en leefbare steden voor iedereen. Samen met onze opdrachtgever PME pensioenfonds maken wij ons sterk voor houtbouw. Met deze duurzame herontwikkeling, gebaseerd op een woonconcept voor jong en oud, geven wij het stadshart van Roosendaal een positieve impuls.”

Eric Uijen, voorzitter uitvoerend bestuur PME pensioenfonds: “De herontwikkeling van het complex aan de Dr. Brabersstraat in Roosendaal is voor ons allesomvattend: Wij willen als pensioenfonds graag een bijdrage leveren aan het reduceren van het woningtekort en zorgdragen voor zowel betaalbare als meer levensloopbestendige woningen. Dit bereiken op een duurzame manier is voor ons een voorwaarde. Kiezen voor houtbouw is een grote stap vooruit, weg van fossiel en uitputtend naar hout en hernieuwbaar. We hopen dat meer investeerders de stap naar gezond bouwen gaan maken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen