Niet één maar twee gele-trui-winnaars naar Draai van de Kaai!

Foto: Rob Hagenaars

De Draai van de Kaai, die dit jaar voor de 41e keer georganiseerd wordt op maandag 1 augustus, met dit jaar als hoofdsponsor Tristar, heeft de lat hoog gelegd.

De Tristar Draai van de Kaai heeft de ambitie om als eerste criterium in Europa 2 gele trui winnaars, de winnaar van de heren en de winnares van de dames Tour de France, naar Roosendaal te halen. Wie dat zijn weten we pas als de laatste meters in Parijs afgelegd zijn. Spannender zal het worden om de winnares van de dames Tour de France op tijd naar Roosendaal te halen, omdat deze eindigt op zondag 31 juli, daags voor De Tristar Draai van de Kaai.

Nieuw onderdeel op De Tristar Draai van de Kaai is de mixed koppeltijdrit, een heren profrenner, die een koppeltijdrit rijdt met een dames profrenster. Wat is er mooier om twee gele-trui-winnaars in de tijdrit in actie te zien?

De organisatie is erin geslaagd, om topper Mathieu van der Poel al weten vast te leggen, om naar Roosendaal te komen. Ook de Nederlands Kampioen van Jumbo Visma, Pascal Eenkhoorn verschijnt aan de start op De Tristar Draai van de Kaai (mede mogelijk gemaakt door Jumbo supermarkten). Meerdere grote namen worden tijdens en kort na de Tour de France bekend gemaakt.

De dag begint met de NH1816 nieuwelingen wedstrijd op het vernieuwde parcours, wat dit jaar weer langs de Frans Halslaan loopt. Vervolgens hebben we de Jumbo Visma Ready to Race dikke banden wedstrijd, gevolgd door de finale van de Fixed Gear. Daarna komt het nationale en internationale damesrennersveld aan de start, om de grote Prijs Happy Dog. Later wordt er met een mannelijke collega de koppeltijdrit gereden. Als sluitstuk volgt het criterium voor de profs met natuurlijk alle tourhelden.

Tristar

TriStar Industries is een producent van industriële reinigingsproducten met productielocaties in Nederland en Engeland. De hoofdvestiging is  sinds 12 december 2012 gevestigd in Roosendaal.
Het bedrijf maakt reinigingsproducten voor de industrie en voedingsmiddelenindustrie en heeft sinds 1 juli 2021 ook haar business-to- consumer merk, Estelle, waarbij alles gericht is op geur voor in en rond het huis.

‘Als kleine jongen mocht ik altijd met mijn opa mee naar de Draai van de Kaai. In die tijd was Leontine van Moorsel onze favoriet. Wij moesten uiteraard ook elke Draai met haar op de foto. Heel de dag zaten wij langs het parcours. Ik wist bij god niet wie ik aanmoedigde, maar wat was het een happening. Ik droomde er altijd van om ooit dit evenement groot te kunnen en mogen sponsoren. Allereerst uit respect voor mijn opa, maar zeker ook vanwege het enorm trots zijn op Roosendaal,’ aldus Paul van den Berg, CEO van de TriStar Industries Group.

Dankzij de samenwerking met Tristar, kunnen we een mooi evenement neerzetten. We hebben voor het eerst in jaren weer een hoofdsponsor aan ons evenement kunnen koppelen. Uiteraard zijn we hierbij zeer trots, dat dit ook nog eens een partner uit Roosendaal is. Het is de kers op de taart, dat Roosendaalse bedrijven dit jaar weer massaal De Tristar Draai van de Kaai steunen.

Voets Vip Lounge

Al sinds de oprichting van De Draai van de Kaai is Voets Assurantiën vertegenwoordigd als partner. Het bedrijf is gespecialiseerd in financiële diensten zoals verzekeringen en hypotheken, zowel particulier als zakelijk. Met trots is Voets Assurantiën dit jaar als locatiesponsor verbonden aan De Tristar Draai van de Kaai. Dit jaar zijn zij namelijk naamdrager van het VIP dorp, oftewel de Voets VIP Lounge, waar volop ‘’genetwerkt’’ kan worden.

Dit jaar zal de Voets Vip Lounge groter zijn dan voorgaande jaren en zich situeren op het Kadeplein, waar je je waant in een heus dorp met een walking dinner verzorgd door Fons Dekkers Catering en live muziek gedurende de dag. Ook hebben de VIPS uiteraard weer de kans om de renners te ontmoeten of plaats te nemen in een van de volgauto’s tijdens de koers om alles van dichtbij mee te maken.

Roosendaalse Entertainment acts op vernieuwd entertainment plein tijdens het Warmdraaien en De Tristar Draai van de Kaai

Dit jaar zullen de artiesten zich gaan opmaken om een knallend feest weg te zetten op een vernieuwd en groter entertainment plein. Dit plein bevindt zich achter het voormalige EKP gebouw aan de Oostelijke Havendijk. Er is gekozen voor dit plein, omdat we bij de vorige editie merkten dat het andere plein aan de krappe kant was. Ook zorgen we met de nieuwe locatie dat de omwonenden minder geluidsoverlast tijdens het Warmdraaien.

Naast het vernieuwde entertainment plein gesponsord door BUD zijn wij weer zeer blij dat we twee Roosendaalse Acts tijdens De Tristar Draai van de Kaai hebben kunnen boeken.

4 Strings

4 Strings is opgericht in 2000 door Carlo Resoort (van o.a. The Simarillia) en Jan de Vos (woonachtig in Roosendaal). De groep had succes met hun singles “Day Time” (2000) en “Into the Night” (2001), maar brak pas echt door toen laatste single werd voorzien van vocals en het een jaar later onder de naam “Take Me Away (Into the Night)” een wereldwijde hit werd (op spotify meer dan 24 miljoen streams).

Mike Alderson

Mike Alderson is een Nederlandstalige zanger bekend van de nummers ́Alleen Maar Dansen ́, ́Zo Graag ́ en ́Jij ́. Hij weet met zijn performance, verschijning en bekende meezingers van iedere gelegenheid een gezellig feest te maken! Terugblikkend op vorig jaar herinnert Mike zich de hitte nog, maar dat mocht de pret niet drukken. ‘’Met een graad of 36 hebben we er met z’n allen een mooi feestje van weten te maken. Het was een hele geslaagde editie van De Draai”, aldus Mike.”Ik vind het ontzettend gaaf om in mijn eigen geboorteplaats op het grootste, mooiste en leukste evenement van het jaar op te treden!’’

Op maandag 1 augustus zal hij in een mooi entertainment programma terecht komen met onder andere Gerard Joling, Wilbert Pigmans, Django Wagner en René Schuurmans.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen