Weerbericht: rustig zomerweer en zondag drukkend warm

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Foto:

Vanmiddag breekt de zon op steeds meer plaatsen door. In de loop van de middag is het overal droog en schijnt steeds vaker en langer de zon. De noorden- tot noordoostenwind is zwak tot matig en het wordt 21-22 graden in het noorden, 23-24 in het midden en 25, lokaal 26 graden in het zuiden.

Vanavond: aangename avond, frisse nacht
De zon schijnt nog een tijd en het is dan ook een heerlijke avond om buiten te zijn. Rond etenstijd is het nog 21 tot 25 graden. Als de zon iets na 21:30 uur ondergaat is het afgekoeld naar 18 tot 21 graden. Ook na zonsondergang is het nog vrij helder en het blijft overal droog. Hier en daar kan wat nevel of mist ontstaan. De wind neemt flink in kracht af en de temperatuur daalt naar 11 tot 14 graden.

Zaterdag: eerst zon, later meer bewolking

Zaterdag start de dag met vrij veel zonneschijn. Bij weinig wind loopt de temperatuur snel op en aan het eind van de ochtend is het al 21 tot 23 graden.

In de middag neemt vanuit het westen de hoge bewolking toe, maar aanvankelijk schijnt de zon daar nog goed doorheen. In het westen gaat de zon geleidelijk schuil achter dikkere bewolking. Het blijft droog, maar in het noordoosten is wel een enkele bui mogelijk. Waaien doet het niet of nauwelijks en het wordt behoorlijk warm met maxima van 23 tot 25 graden in het noorden en westen en 25 tot 27 graden in het midden, oosten en zuiden.

Morgenavond is het op veel plaatsen bewolkt, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Het blijft droog en het is nog lang warm. Om 21:00 uur is het afgekoeld naar 19 graden in het noorden tot 23 in het zuiden. Uiteindelijk koelt het in de nacht af naar 13 graden in het oosten en 16 in het westen.

Zondag: warm en in de middag buien
De dag begint droog met vooral landinwaarts flinke perioden met zon. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en vanaf het middaguur trekken enkele buien over het land. Deze buien kunnen lokaal flink uitpakken met veel regen in korte tijd en ook een klap onweer is niet helemaal uitgesloten.

De temperatuur loopt op naar 23 graden in het westen en naar 26 in het oosten en er waait een meest matige westen-tot zuidwestenwind, 3-4 Bft. Door alle wolken en buien zal het drukkend warm aanvoelen.

Bron: Weeronline.nlĀ 

 

Reacties

Cookieinstellingen