Asieldier van de week: Knofje

Knofje is een gecastreerde kater, met een geschatte leeftijd van een jaar of 7 à 8 (+/- 2014). 6 jaar geleden kwam hij als vondeling bij ons binnen, is hij geadopteerd, maar helaas is er nu wegens gezondheidsredenen van zijn baasje afstand van hem gedaan.

Knofje is een zogenaamde trilkater (cerebellaire ataxie), wat wil zeggen dat hij vrijwel continu trilt, bij inspanning heftiger dan in rust. De meest waarschijnlijke verklaring hiervoor is dat zijn moeder tijdens of vlak voor de dracht met kattenziekte besmet was. Dit is dus al sinds zijn geboorte zo en hoewel het er voor ons erg vreemd uitziet, weet deze lieverd niet beter.

In praktijk houdt dit in dat Knofje wat moeilijk/gek loopt, alsof hij dronken is en doordat hij geen goede inschattingen kan maken, kan hij ook niet zo springen als een ‘normale’ kat. Knofje woonde dan ook al die jaren op een flat, is een echte binnenkat en zou zich buiten maar moeilijk of eigenlijk gewoon niet kunnen redden. Rustig, ontzettend lief en aanhankelijk zijn enkele woorden die hem goed beschrijven. Knofje ligt graag bij je op de bank of op schoot en zijn baasje had zelfs een trapje voor hem zodat hij makkelijker op de bank kon komen. Omgang met honden of katten heeft hij nooit gekend, wel is hij gewend aan een loslopend konijn in huis. Bij ons gaat hij overigens prima om met de andere katten, maar Knofje zoekt ze niet op en ligt liever ergens rustig wat buiten te kijken. Je merkt dan ook heel goed dat wanneer het wat druk wordt om hem heen, hij zich snel terugtrekt en dat maakt ‘m wat nerveus.

Bij (kleine) kinderen of in een druk huishouden zal hij zich dan ook niet thuis voelen. Mocht u het zich afvragen, Knofje is gewoon hartstikke zindelijk en ook van het eten en drinken maakt hij geen rotzooitje. Hij is gewoon een kat net een ander, alleen hij trilt een beetje…

Kunt u daar doorheen kijken, gunt u hem ook zo ontzettend dat onbezorgde leventje vol liefde en aandacht en bent u daarnaast vrij veel thuis om hem te kunnen begeleiden waar (eventueel) nodig? Dan kan Knofje niet wachten u te ontmoeten! Komt u snel eens kennis maken met deze lieverd?

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen