Gi-ga-groen! Boswachter Erik de Jonge op basisschool de Appel!

Foto: Caroline

“Heel graag kom ik naar jullie school om te vertellen over mijn vak,” was de enthousiaste reactie van Erik de Jonge, boswachter bij Brabants Landschap én natuurfotograaf.

Dinsdagochtend 11 oktober kregen de kinderen, juffen en meesters van KPO Basisschool De Appel in Roosendaal bezoek van de boswachter, die was uitgenodigd in het kader van het thema ‘Gi-ga-groen!’ van de KinderBoekenWeek 2022.

Erik de Jonge, ook bekend van verschillende tv-programma’s, hield in de ochtend driemaal een presentatie voor de leerlingen van de school. De kinderen luisterden geboeid naar de verhalen van deze gastdocent die werd vergezeld door trouwe en lieve hond Jack.

Heel veel kwam aan bod: van de lepelaar met zijn lepelvormige snavel, en het waaróm daarvan, tot het burlen van bronstige herten (wat overigens werd nagedaan door de boswachter zelf!). Van camouflage om de meest mooie dieren te spotten tot het illegaal dumpen van afval werd besproken.Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden, maar voor de kinderen op basisschool De Appel was boswachter Erik even held nummer één!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen