Asieldier van de week: knappe Nova

Foto: DOC Arduin

Nova is een poes, vermoedelijk in of rond 2014 geboren en als vondeling de opvang binnengekomen. Volgens buren is ze achtergelaten door haar baasje. Vreselijk als dat inderdaad zo is, hij of zij heeft zich in ieder geval nooit gemeld, waardoor Nova nu op zoek is naar een warm thuis, waar ze met open armen ontvangen zal worden.

Wij hebben deze knappe dame inmiddels leren kennen als vriendelijk, rustig en aanhankelijk, maar dat heeft even geduurd. Bij binnenkomst was Nova vooral erg onzeker en bang, zat ze in elkaar gekropen in een hoekje en heeft ze er écht even over moeten doen ons wat te gaan vertrouwen. Nu komt ze al overeind als je nog maar de kamer binnenstapt en roept ze je letterlijk bij zich voor de nodige aaitjes en kroeltjes. Nova durft wel een tikje te geven als ze het beu is en dat duurt de ene keer langer dan de andere. Wij hebben het sterke vermoeden dat dit nog een stukje onzekerheid is en absoluut geen gemeen gedrag, maar desondanks lijkt het ons niet verstandig haar bij kleine kindjes te plaatsen. Nova kan prima overweg met de andere katten, maar ze moeten ook weer niet té dichtbij komen. Zeker wanneer het om wat lekkers gaat, heeft ze graag de rust en ruimte daar van te genieten.

Of ze omgang met honden gewend is, weten we helaas niet. Nova is bij ons vooral binnen, waar ze vanaf een hoge krabpaal zowel het overzicht over de kamer heeft als buiten de boel in de gaten houdt. We kunnen het nooit met zekerheid zeggen, maar denken dat Nova wel zal kunnen wennen aan een leventje op een appartement. Dan uiteraard wel met een catproof balkon, zodat ze toch eens een frisse neus kan halen als daar behoefte aan is…

Bent u op zoek naar een lieve en rustige poes en bereid met haar te werken aan dat laatste stukje onzekerheid? Dan nodigt Nova u graag uit voor een kennismaking!

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen