Samen herdenken en gedenken tijdens Lichtjesavond.

Foto: Pixabay

Op zondag 13 november staan we tijdens Lichtjesavond gezamenlijk stil bij het verlies van al onze overleden dierbaren, waaronder ook de slachtoffers van het coronavirus. Van hen hebben nabestaanden lang niet altijd afscheid kunnen nemen op de manier die zij gewild hadden. Voor velen voelt dit als een groot gemis. Ook de gemeente Roosendaal heeft vanuit de samenleving deze signalen opgevangen en sluit daarom aan bij de Lichtjesavond.

Troost
We kijken tijdens Lichtjesavond terug, en we vinden we troost door alleen al bij elkaar te zijn. Daarbij is er volop ruimte voor het delen van ervaringen en emoties, als daar behoefte aan is. Dit alles gebeurt in een sfeervolle setting die opgeluisterd wordt door muziek van Martine van de Kar en haar kinderkoor. Locoburgemeester Arwen van Gestel zal deze avond een kort woordje spreken, waarna enkele familieleden die een naaste hebben verloren hun verhaal doen. Eén hiervan is een inwoonster van de gemeente Roosendaal, die haar man op 55-jarige leeftijd aan Corona heeft verloren en zelf ook Corona heeft gehad.

Muziek
Aansluitend gaan we naar het buitenterras waar koffie, thee of warme chocomel wordt geschonken. Hier zullen tevens de Cantores van O.L. Vrouw op verzoek de namen van onze overleden dierbaren zingen, een ceremonie die ieder jaar weer ontroert en veel indruk maakt. Bovendien bestaat de mogelijkheid om bij de tijdelijke corona gedenkplek een hartje op te hangen met de naam van de overledene(n). Ook kan er een gedenklichtje worden geplaatst bij het graf van een dierbare. Voor deze speciale gelegenheid is de begraafplaats gedeeltelijk uitgelicht. Iedereen is welkom. Samen staan we stil om uiteindelijk samen weer verder te kunnen.

Nazorg
Op deze avond zijn er zijn er enkele rouwbegeleiders van WijZijn aanwezig die eventueel vragen kunnen beantwoorden. Verder is de gemeente voornemens om een bijeenkomst te organiseren en te faciliteren voor inwoners die op enigerlei te maken hebben gehad of nog hebben met Corona en graag lotgenoten willen ontmoeten en/of vragen hebben. U kunt op 13 november uw adresgegevens achter laten als u voor deze bijeenkomst uitgenodigd wilt worden. Mocht u op 13 november niet aanwezig kunnen zijn, dan kunt u uw adresgegevens ook mailen naar: [email protected]

De Lichtjesavond op 13 november start om 17.30 uur en duurt tot circa 19.00 uur
Adres: Crematorium Zegestede, Rucphensebaan 93a in Roosendaal.

Wilt u de naam van uw overleden dierbare laten zingen door de Cantores, mail dan voor 8 november naar: [email protected]. Vanwege het bijzondere karakter van deze editie maakt ZuidWest TV opnames van de Lichtjesavond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen