Asieldier van de week: lieve en rustige poes Bernadette

Bernadette is een poes, niet gesteriliseerd en geboren in mei 2021. Ze komt van een plek wat buitenaf, waar ze is achtergelaten door een buurman. Ze is het afgelopen jaar verzorgd en gevoerd door de buurvrouw en leefde met haar zusjes en broertje buiten. Omdat ze drachtig bleek, is ze enkele maanden geleden naar de opvang gebracht.

Bernadette heeft 4 mooie kittens op de wereld gezet en na een liefdevolle kraamperiode gaan die nu verder zelfstandig door het leven en is deze lieve dame op zoek naar een fijn thuis. Waar ze in het begin logisch nog wat onwennig was, drachtig en uit haar vertrouwde omgeving, is ze wel altijd rustig gebleven en liet ze het allemaal over haar heen komen. Bernadette is geen aanhankelijke poes, laat zich zelden aaien, maar is wel altijd in de buurt en in die zin wel degelijk gewend aan mensen en er niet bang van. Het is het echte liefdevolle, het aanhalen en aaien, dat ze simpelweg niet kent en dus nog spannend en ongemakkelijk vindt. Bernadette is sociaal naar en kan goed overweg met de andere poezen, maar zoekt ze niet persé op. Of ze omgang met honden gewend is, weten we niet, maar we vermoeden dat ze die liever niet te dichtbij zal willen hebben. Spelen is iets wat ze al wel heel leuk en vermakelijk vindt en ze laat zich graag uitdagen met bijvoorbeeld een hengeltje met veertjes. Over het algemeen is ze rustig, te vinden op een centraal punt in de kamer, waar ze op haar gemak alles in de gaten houdt. Voor wat lekkers komt ze echter graag overeind en wat smakelijk blikvlees of snoepjes gaan er dan ook altijd goed in.

Bernadette is op zoek naar een rustig thuis, waar ze op haar eigen tempo mag ontdekken en wennen aan het ‘huiselijke leventje’ en waar de verwachtingen dus niet te hoog zijn. Wellicht met een soortgenootje, omdat dit herkenbaar is voor haar. Gezien haar afkomst, denken wij niet dat dit op een appartement zal zijn. En wellicht overbodig te melden, maar Bernadette is (nog) geen match voor kleine kindjes…

Geeft u deze lieve dame een eerlijke kans en heeft u daar alle tijd en geduld voor? Dan nodigen we u graag uit eens kennis te komen maken met Bernadette!

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen