Mechelse herder Xanthos zoekt een nieuw thuis

Xanthos is een grote Mechelse Herder (schofthoogte +/- 70 cm), een gecastreerde reu van 6-7-2013. Van hem is afstand gedaan, omdat zijn baasje vindt dat hij te weinig tijd heeft voor Xanthos, die hij overigens al sinds zijn puppytijd had.

Nu dus in het asiel, een hele aanpassing voor deze grote goedzak, want zo kun je hem wel noemen. Vriendelijk naar iedereen en altijd in voor aandacht, deze lieverd kan hele dagen met je kroelen. Maar Xanthos heeft ook zeker zijn energieke kant en rent nog vrolijk achter een balletje aan. Hij apporteert graag, laat zijn speeltjes netjes los in afwachting dat je het weer weggooit, maar dat geldt niet voor stokken of takken. Die laat hij heel moeilijk los en daar gaat hij liever op liggen knagen. Xanthos is ook dol op water. De tuinslang, een zwembadje of zelfs lekker naar het strand, hij vindt het heerlijk. Meegaan in de auto dan weer wat minder, sinds kort reageert hij fel op passerende auto’s en dan wil hij nog wel eens zijn tanden in het interieur zetten. Dit heeft hij vroeger nooit gedaan en het is dan ook gissen waar die nervositeit ineens vandaan gekomen is. Zolang hij een autorit kan associëren met iets leuks als het bos of strand, zal dit wellicht weer terug naar het oude kunnen gaan. Luisteren doet hij goed en Xanthos is daarnaast zindelijk, waaks en even alleen thuis blijven is ook geen probleem. Hij is geen omgang met katten of andere honden gewend. Bij ons merken we dat hij voor de meeste niet echt oog heeft, maar op sommige wel fel kan reageren. Natuurlijk grotendeels afhankelijk van hoe hij zelf benaderd wordt door ze…

Wanneer u op zoekt bent naar wat gezelschap in huis in de vorm van een rustige en lieve hond en u daarnaast voldoende tijd heeft er samen eens op uit te gaan en hem met enige regelmaat te voorzien van zijn broodnodige knuffels, vormt Xanthos wellicht een perfecte match! Komt u dat snel eens ontdekken? Hij kijkt erg uit naar nog een aantal mooie jaren!

Meer informatie:

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen