Gemeente Roosendaal lanceert campagne ter bevordering van inclusie

Foto: pixabay

Op woensdag 28 juni heeft de gemeente Roosendaal het vervolg van de succesvolle campagne ‘Welkom bij de Club van Roosendaal’ aangekondigd. De lancering vond plaats bij C-Cinema, in aanwezigheid van alle betrokken partijen. De campagne heeft als doel vooroordelen en exclusie tegen te gaan.

Dit jaar worden zes ambassadeurs uitgelicht, die persoonlijke verhalen vertellen over inclusie. De zes ambassadeurs delen hun ervaringen rondom gender, mantelzorg, niet aangeboren hersenletsel, LVB, dementie en discriminatie. De campagne bestaat uit zes mini-documentaires die zowel online als op posters en schermen in het straatbeeld terug te zien zullen zijn. Om de boodschap verder te verspreiden, reist er ook een expositie door de gemeente. Deze zal te zien zijn bij C-Cinema, De Kring, JTC, Het Huis van Roosendaal en Parrotia.

Data en locatie expositie 2023

  • C-Cinema, Nieuwstraat 2: 28 jun t/m 31 juli
  • Het Huis van Roosendaal, Stadserf 1: 1 augustus t/m 1 oktober
  • Jan Tinbergen College, Burgemeester Schneiderlaan 2: 2 oktober t/m 29 oktober
  • De Kring, Kerkstraat 1: 30 oktober t/m 28 november
  • Bibliotheek Parrotia, Markt 54G: 29 november t/m 29 december

Wethouder Evelien van der Star over de campagne: “De ambassadeurs in deze campagne zullen de mensen raken met hun prachtige persoonlijke verhalen. Ze laten ons zien dat we trots mogen zijn op wie we zijn en dat stralen ze uit in deze inspirerende campagne. Samen zetten we een krachtige boodschap neer; in Roosendaal tellen we allemaal mee en mogen we vol vertrouwen onszelf zijn.”

De verhalen van de ambassadeurs zijn de komende maanden terug te zien op de website www.declubvanroosendaal.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen