Kom op 5 november ook naar het Energiecafé in Wouw ‘Hoe bespaar ik op energiekosten?’

Foto: StER

Stichting Energietransitie Roosendaal (StER) organiseert op zondagmiddag 5 november haar eerste Energiecafé in Wouw. In dit Energiecafé krijgt u de nodige tips om energiekosten te besparen, informatie over warmtepompen, praktijkvoorbeelden, subsidies en meer. Dit alles in een informele setting. De toegang is gratis.

Gratis energieadvies op maat
In het Energiecafé heeft u onder meer de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een energiecoach. Energiecoaches zijn opgeleide vrijwilligers van Stichting Energietransitie Roosendaal. Ze geven geheel gratis en vrijblijvend een onafhankelijk advies in het verduurzamen van het energieverbruik thuis. Ook kunt u zich aanmelden voor een gratis woningscan. Aan de hand van deze huisscan wordt bekeken welke maatregelen er mogelijk zijn om te verduurzamen en de energiekosten te verlagen. Met de nodige adviezen en tips kunt u vervolgens zelf aan de slag. Ook wijst de energiecoach op nationale subsidiemogelijkheden en de regelingen die er zijn in de gemeente Roosendaal.

Warmtepompen
In het Energiecafé krijgt u ook inzicht of uw woning al geschikt is voor een warmtepomp en welke aanpassingen eventueel noodzakelijk zijn. Onderwerpen als het rendement, de verschillende soorten warmtepompen en aandachtspunten komen aan bod. Zo kunt u zich oriënteren welke warmtepomp het beste bij uw woning past.

Praktijkvoorbeelden ter inspiratie
Samen met de buren aan de slag gaan met energie besparen heeft diverse voordelen. Hierbij kunt u denken aan het collectief plaatsen van zonnepanelen of isoleren. Het scheelt tijd en kan ook kostenvoordelen opleveren. In het Energiecafé wordt mede aan de hand van praktijkvoorbeelden uitleg gegeven over hoe Stichting Energietransitie Roosendaal u en uw buren hierin kan ondersteunen. Ook individuele initiatieven waarbij woningen helemaal of vergaand aardgasvrij zijn gemaakt, komen aan de orde.  

Geïnteresseerden kunnen zondag 5 november gratis binnenlopen vanaf 15:00 tot 17:00 uur in het café van De Geerhoek, Kloosterstraat 21 in Wouw.

Kijk voor meer informatie over Stichting Energietransitie Roosendaal op www.steroosendaal.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen