Kick-off Project Comeback met Tyjani Beztati op DaVinci College Roosendaal

Foto: Project Comeback

Eerstejaars leerlingen van het DaVinci College in Roosendaal krijgen woensdag 29 november bezoek van Wereldkampioen Tyjani Beztati. Beztati komt langs om een kick-off te doen van Project Comeback.

Project Comeback maakt door inzet van inspirerende topsporters mentaal welzijn onder jongeren bespreekbaar en benadrukt de kracht van sport daarin. Door de verhalen van topsporters worden jongeren geïnspireerd en gemotiveerd zelf open te zijn over hun pieken en dalen. Ook wethouder Sanneke Vermeulen, oud-paralympisch judoka zal aanwezig zijn om te dag te openen. Vermeulen heeft zelf ervaren hoe belangrijk sport en sportieve rolmodellen in haar leven waren.

Kracht van sport
Veel jongeren kampen met (mentale) problemen. De topsporters hopen met hun verhalen over hun eigen pieken en dalen de jongeren mentaal sterker te maken. Topsporters hebben de drive om door te gaan; voorbij hun (mentale) tegenslagen.

Kick-Off
Tijdens het eerste deel van het project, de kick-off op woensdag 29 november, deelt Tyjani Beztati zijn verhaal. Tyjani heeft indrukwekkende prestaties geleverd, zo is hij 4-voudig wereldkampioen Glory kickboksen. Tyjani komt uit een buurt in Amsterdam Oost waar niet alles vlekkeloos verliep. Hij ziet zijn buurt als een cruciale factor die hem heeft doordrenkt met de motivatie en focus om te slagen in zijn vormende jaren. Tyjani had op vroege leeftijd al een doel en heeft laten zien dat zijn doorzettingsvermogen en mentaliteit ervoor gezorgd heeft dat hij die doelen heeft behaald. Tijdens de kick-off deelt hij zijn verhaal met de leerlingen en gaat hij in gesprek over zijn pieken en dalen.

Comeback-sessies
Tijdens deel twee van het project, op 18 en 20 december 2023, gaan topsporters van Project Comeback op klassikaal niveau in gesprek met leerlingen van het eerste leerjaar over het belang van open zijn over je mentaal welzijn. De Comeback-sessie wordt afgesloten met een sportieve clinic, waar het mentale aspect van sporten centraal staat. In samenwerking met lokale zorgpartners, streeft Project Comeback naar een veilige omgeving om verhalen over mentale problemen bespreekbaar te maken en het belang van sport hiervoor te benadrukken.

Project Comeback is een initiatief van Barbara Barend. Barend: “Ik ben enorm blij dat wij de kennis en kunde van veel topsporters mogen inzetten om jongeren een steun in de rug te bieden. Wij hebben de ambitie om jongeren dusdanig te helpen dat ze er langdurig profijt van hebben. De helden van vandaag maken de helden van morgen!”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen