Bravis start als eerste ziekenhuis met thuismonitoring van ongeboren kind

Foto: Bravis ziekenhuis

Bravis biedt als eerste ziekenhuis in Nederland zwangere patiënten de mogelijkheid om thuis hun ongeboren kind te monitoren. Met de NemoRemote, ontwikkeld door Nemo Healthcare uit Veldhoven, kan de zwangere zelf een cardiotocogram (CTG) maken.

Veilige technologie voor thuis

In Denemarken wordt NemoRemote al veelvuldig gebruikt. Zorgverzekeraar CZ heeft het Bravis ziekenhuis en leverancier Nemo met elkaar in contact gebracht om te bekijken of deze technologie meerwaarde kan hebben in de geboortezorg in Nederland. “De eerste patiënt is razend enthousiast. NemoRemote werkt heel intuïtief en het bespaart haar veel ritjes naar het ziekenhuis”, aldus Marisol Grootswagers en Ancel van den Broek, teamleiders van het Bravis Moeder & Kindcentrum.

Zelfstandig een CTG maken

Zwangeren krijgen voordat zij thuis met NemoRemote aan de slag gaan in het ziekenhuis een uitgebreide instructie van de verpleegkundige. Op de dagen dat door de vrouw een CTG gemaakt dient te worden kan zij met behulp van de instructie op het tablet de elektrodenpleister op de buik plakken en een CTG-meting starten. De beoordeling van het CTG wordt teruggekoppeld aan de patiënt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen