Harrie is op zoek naar een fijn thuis!

Foto: DOC Arduin

Harrie is een kruising Herder, een ongecastreerde reu met een geschatte leeftijd van een jaar of 2 (+/- 2021). Omdat hij een vondeling is, kunnen we helaas geen exacte leeftijd geven net als dat ook zijn precieze ras onbekend zal blijven. Op Harrie is helaas geen reactie gekomen van zijn baasje, wat dan toch doet gaan vermoeden dat hij bewust op straat gezet is. De vraag is alleen waarom dan.

Na een ietwat onzeker en afwachtend begin, hebben wij deze vrolijke viervoeter leren kennen als een erg vriendelijke en sociale hond, altijd kwispelend en altijd in voor aandacht. Dat kan gaan om lekker kroelen en aaien, alhoewel we Harrie niet perse zouden omschrijven als echte knuffelkont, daarvoor heeft hij simpelweg te veel energie en een te korte spanningsboog. Hij vindt het geweldig om te rennen en te spelen. Daarnaast vindt hij alles interessant en verdient het zeker een nadere inspectie. Uiteraard hebben we geen idee hoe dit in huis zal zijn. We hebben helaas geen antwoord hoe Harrie zich binnen in huis gedraagt, is hij zindelijk, kan hij goed alleen blijven?

Waaks is hij wel, in de zin dat hij aanslaat op ‘afwijkende’ geluiden of situaties. Luisteren doet Harrie maar matig, het feit dat we zijn eigenlijke naam niet kennen helpt daar niet in mee, maar het lijkt alsof hier in het verleden ook niet veel mee gedaan is. Het commando ‘zit’ kent hij wel en voor een koekje geeft hij daar dan ook een pootje bij, maar daar stopt het ook wel. Op andere honden reageert hij behoorlijk fel en daarmee zouden we dan ook erg voorzichtig zijn. Of hij gewend is aan katten durven we niet te zeggen, maar dat lijkt ons niet het beste idee. Gezien zijn soms onstuimige en enthousiaste kant zal hij voor de allerkleinsten wellicht wat té zijn en ook omdat we zijn verleden niet kennen plaatsen we hem liever niet bij kinderen

Voor Harrie zijn we op zoek naar een baasje, dat de nodige tijd heeft om Harrie te kunnen en willen begeleiden waar nodig is. Een fijne ruime tuin zal Harrie zeker waarderen.

Bent of kent u dit baasje? Dan nodigt Harrie u graag eens uit voor een kennismaking! Kijkt u ook eens hier!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen