Definitief ontwerp landschapspark De Bulkenaar vastgesteld

03 okt , 17:51 nieuws
150705 bravis ziekenhuis foto roosendaalnieuwsnl e1436052345534
roosendaal.nieuws.nl cc by-sa-2.0
Het college van burgemeester en wethouders heeft het definitief ontwerp voor landschapspark De Bulkenaar vastgesteld. Aan de zuidwestrand van Roosendaal ontstaat zorglandschap De Bulkenaar. Daar vindt men straks de beste medische zorg in het nieuwe Bravis ziekenhuis en prachtige natuur om lekker te bewegen of ontspannen. Of men nu zorg nodig heeft, zorg verleent, beweging of ontspanning zoekt: De Bulkenaar wordt een plek voor iedereen! 
Definitief ontwerp 
Het landschapspark wordt een nieuwe parel in Roosendaal waar je terecht kan voor wandelingen langs het water, tot rust komen tussen de bomen én vogels kunt spotten. Het park is ingedeeld in vier gebieden: De beek met het beekdal, de bosrand, de plantage en de landschapskamers. Ieder gebied heeft zijn eigen unieke kenmerken, maar gezamenlijk dragen zij enorm bij aan de biodiversiteit van onze gemeente. Niet alleen voor onze inwoners, maar ook voor allerlei insecten en vogels wordt dit een uniek gebied. 
Van gebiedsvisie naar inrichting van het landschapspark 
Om tot het definitief ontwerp te komen heeft de gemeente Roosendaal verschillende stappen doorlopen, samen met het Bravis ziekenhuis. Om te beginnen werd een gebiedsvisie vastgesteld (mei 2020). Hierin staat de visie op de ontwikkeling van het bijzondere gebied de Bulkenaar. Vervolgens werden de omwonenden en geïnteresseerden gevraagd naar hun ideeën over de inrichting, uitstraling en gebruik van het landschapspark. Daarnaast werd er door de landschapsarchitect een ruimtelijke analyse gemaakt van het gebied. Deze analyse, in combinatie met de opgehaalde input, heeft geresulteerd in een voorlopig ontwerp voor de inrichting van het landschapspark. Het voorlopig ontwerp werd vervolgens aan de omwonenden en geïnteresseerden voorgelegd. Dit gebeurde bijvoorbeeld tijdens het Festival der Mogelijkheden in het EKP en de bijeenkomst bij de Tolbergvijver in oktober vorig jaar. Ook kon iedereen hun ideeën doorgeven via de interactieve kaart op de website. Deze input werd vervolgens weer meegenomen om het voorlopig ontwerp aan te scherpen en om te zetten in het definitief ontwerp van het landschapspark. 
Informatiemarkt op 5 oktober 
Op 5 oktober kan men kennisnemen van het definitief ontwerp van het ziekenhuis én het landschapspark. Van 10.00 tot 15.00 uur kunt u vrij binnenlopen in de polikliniek aan de Boerhaavelaan in Roosendaal. De presentatie is verdeeld over zes thema’s: inleiding, toegankelijkheid, een groene omgeving, duurzaamheid, interieur en het landschapspark. Elk thema wordt toegelicht met mooie beelden en uitleg. Natuurlijk kunt u ook uw vragen stellen aan de deskundigen. Daarnaast kunt u met een VR-bril door het landschapspark en via een animatiefilm door het toekomstige ziekenhuis ‘wandelen’.