Erfgoedprijs Roosendaal 2024: Breng jouw stem uit

09 sep , 13:15 nieuws
erfgoedprijs omd roosendaal
Ook dit jaar wordt de Erfgoedprijs Roosendaal uitgereikt aan eigenaren van karakteristieke en historische panden die met respect voor de cultuurhistorische waarde zijn opgeknapt. De Stichting Open Monumentendag Roosendaal reikt deze prijs jaarlijks uit om bijzondere restauraties en renovaties binnen de gemeente Roosendaal te waarderen en te stimuleren. 
Geldprijs
De Erfgoedprijs bestaat uit een geldbedrag van €2.500, beschikbaar gesteld door de gemeente Roosendaal. Met deze prijs worden eigenaren beloond die een actieve bijdrage leveren aan het behoud van het historisch erfgoed van de gemeente. Het doel is panden in de schijnwerpers te zetten die op zorgvuldige wijze zijn gerenoveerd en zo de historische identiteit van Roosendaal behouden. 
Stemmen op één van de zes genomineerden
Voor de Erfgoedprijs 2024 zijn zes panden genomineerd. Enkele voorbeelden zijn het pand aan de Brugstraat, bekend om zijn kenmerkende vissenkop, en het gebouw aan de Fuis met de bijzondere gevel. Een volledig overzicht van de genomineerden is te vinden op www.omdroosendaal.nl, waar het publiek ook zijn stem kan uitbrengen. De winnaar wordt bepaald door een combinatie van publiekstemmen en de beoordeling van een vakjury. Stemmen kan tot maandag 16 september, 17:00 uur. 
Winnaar 2023
In 2023 werd de Erfgoedprijs toegekend aan Jeffrey van Noort voor zijn renovatie van de vijf voormalige winkelpanden aan de Raadhuisstraat. Deze panden werden geprezen om de zorgvuldige en respectvolle manier waarop ze zijn opgeknapt en dragen nu bij aan het fraaie straatbeeld van Roosendaal.