Open Monumentendag in Roosendaal

09 sep , 13:00 nieuws
st jan roosendaal
Historische monumenten in de gemeente Roosendaal openen in het weekend van 14 en 15 september hun deuren tijdens Open Monumentendag. Bezoekers zijn welkom een kijkje te nemen in bijzondere panden die normaal gesproken gesloten blijven voor publiek. Het evenement is gratis toegankelijk en biedt in Roosendaal, Wouw en Nispen een programma met rondleidingen en activiteiten rond het thema 'Routes, netwerken en verbindingen'. 
Bezoek Seinhuis B
Een van de hoogtepunten is Seinhuis B aan de Bosstraat, waar de tijd herleeft waarin spoorwissels en seinen nog met spierkracht werden bediend. Het gerestaureerde seinhuis toont de originele Siemens en Halske handelinrichting. Ook is er een interessante tentoonstelling. 
Een reis door de tijd
Dit jaar zijn opnieuw de voormalige horecalocaties De Drie Weesgegroetjes en het kerkje Anno 1810 te bezoeken. Daarnaast is het dit weekend de laatste kans op de St. Jan van binnen te bekijken, voordat de grote verbouwing begint. Ook de Bank van Luykx opent haar deuren, waar bezoeker glas-in-loodwerk, koper smeedwerk en authentieke houten lambrisering kunnen bewonderen. Liefhebbers van de jaren '30 kunnen hun hart ophalen bij Beeklaan 37, waar de sfeer van de tijd voelbaar is in elk detail; van rookstoel tot tafelkleed. Een bezoek voelt als een sprong terug in de tijd. 
Programma
Voor het volledige programma van Open Monumentendag Roosendaal 2024, kijk op www.bezoek-roosendaal.nl/monumentendag